NEVEROVATNO: Znate li u čemu vam sve može pomoći vaša mačka?

Svesni predivnih efekata koje mačke imaju na ljude, zaposleni u asocijaciji „Animal Care" iz Pakistana napravili su koristan vodič sa informacijama uz koje ćete tačno znati prednosti toga što vam se maza mota oko nogu i onda kada vas to možda nervira.

Smanjuje stres

Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja deluju sedativno na nervni sistem ljudi i tako nas umiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost koje redovno osećamo po povratku sa posla.

Dijagnostika predenjem

U svetu su doktori postali sve svesniji „moći" koju poseduju mačke. Naime, posle niza istraživanja doktori su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Takođe, postoji potvrđena studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od bolesti.

Snižava krvni pritisak
Krvni pritisak takođe je stvar koju predenje mačaka može regulisati. Ne kažemo da nju možete koristiti umesto lekova, ali sigurni smo da će dobro uticati na vas.

Jača kosti

Prema rečima svetskih ortopeda, frekvencija od 25 - 200 Hz, koju proizvodi mačka tokom predenja, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

Smanjuje rizik od infarkta.

Prema poslednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 odsto manje rizika da dožive infarkt.

Uklanja otoke i infekcije

Stručnjaci takođe tvrde da snaga vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma.

Pozitivno deluje na ligamente i mišiće

Mnogi profesionalni sportisti primetili su neverovatno pozitivan učinak svojih mezimaca u trenucima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj sportskih fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

Izvor: portaloko

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.