Svetska banka očekuje napredak Srbije u narednoj godini

BEOGRAD, 9. septembra 2009. (Beta) - Svetska banka smatra da će Srbija u narednih godinu dana poboljšati uslove poslovanja, izjavila je u sredu predstavnica te finansijske institucije Tea Trumbić.

Ona je na video konferenciji o izveštaju Uslovi poslovanja za 2010. godinu kazala da su autori izveštaja tokom posete Srbiji ove godine videli da se u Srbiji pripremaju reforme u skoro svim oblastima koji se uzimaju u obzir prilikom izrade tog izveštaja.

"To su novi zakon o građevinskim dozvolama i zakon o stečaju, a ima i nekoliko projekata za modernizaciju sudova", kazala je ona i dodala da Svetska banka u Srbiji ima projekat o katastrima, koji bi trebalo da unapredi registraciju imovine.

Srbija je po uslovima poslovanja na listi Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije ove godine poboljšala plasman za dva mesta i sada se nalazi na 88. mestu, među 183 zemlje. Prilikom izrade liste uzete su u obzir reforme sprovedene od prošlogodišnjeg izveštaja, od 1. juna 2008. do 1. juna 2009. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.