Jabučki rit: Pedofil zečevima namamio dečaka

Dečak sa roditeljima živi u Švedskoj, a u Jabučki rit došao je pre nekoliko dana u posetu rodbini. Mališan se požalio roditeljima da ga je A. P. odveo iza kuće i skinuo mu trenerku i gaćice. Potom se i sam skinuo. Počeo je da ga dodiruje, ali mu je dete, srećom, na vreme prozrelo namere.

"Unuk nam je ispričao da nije hteo da beži jer se uplašio da će manijak potrčati za njim. Rekao mu je da hoće da ide kući, a ovaj ga je posle kraćeg ubeđivanja ipak pustio i rekao mu da nikome ništa ne govori. Unuk je tek sutradan ispričao šta se dogodilo, a sin je odmah pozvao policiju", kazala je dečakova baka D. P.

Ona kaže da se A. P. doselio u Rit pre nekoliko godina i da je u kraju bio poznat jer je u kući živeo sa psima, golubovima i zečevima.

"Deca su zbog toga stalno dolazila u njegovo dvorište i trčala za njim kad god bi izašao sa psima na ulicu. Tako je tog dana i naš unuk pošao za njim. Policija i socijalni radnik saslušali su dete koje je svaki put dalo identičnu izjavu", dodala je dečakova baka.

Žitelji ovog dela Palilule u neverici su posmatrali policiju kako odvodi A. P., a kada su čuli razlog, ostali su šokirani.

"Znamo ga kao mirnog i povučenog. Otkako se doselio ovde jedini problem koji imamo sa njim su te životinje koje drži u kući, zbog smrada koji se širi. Nismo ga prijavljivali jer nam je bilo žao, znali smo da je sirotinja, a posećivao ga je povremeno samo otac. Naselje je puno male dece koja svakodnevno dolaze kod njega da gledaju životinje. Nikad se nijedno nije požalilo da je pokušao nešto nastrano", ispričao je prvi komšija S. B.

Meštani su dodatno zabrinuti zbog životinja koje su ostale same u kući i pozivaju nadležne službe da reaguju i reše problem, kako ne bi došlo do zaraze.

Izvor: Blic

Pogledajte još