Mona

U poslovnoj zgradi modne kuće "Mona", predstavljena je nova kolekcija „Fashion therapy“, za jesen/zimu 2009/2010, koja je vratila ženstvenost na velika vrata. Reviju je kao i uvek otvorio glumac, ovoga puta je to bio Nenad Maričić

Ono po čemu je "Mona" prepoznatljiva jeste koža. Pa su prisutni modni novinari uživali u ženskim kožnim jaknama počev od kultnih rokerki pripijenih uz telo, preko motorki, jakni klasičnih krojeva, do onih romantičnih sa rukavima poput lampiona. Ni ovog puta u kolekciji nisu izostali kožni mantili u crnoj, braon, crvenoj boji koji daju utisak moći. Za ovu jesen je pripremljena i nova linija haljina i suknji od kože, od glamuroznih sa kristalima "Swarovski", do haljina klasičnog kroja koje prate liniju tela.

Tvid je nezamenljiv ove sezove, kao i vuneni štofovi sive, teget i crne boje. Haljine od tvida, klasičnih krojeva prate liniju tela, sa detaljima od pliša i efektnim kaiševima pružaju izgled „male Parižanke“. Ova kolekcija obavezno podrazumeva nošenje mantila, od impregniranih preko klasičnih mantila do romantičnih sa karnerima, a za predstojeću zimu tu su i kaputi od velura u ljubičastoj i beloj boji.

Mona je svim muškarcima od stila za ovu jesen pripremila pilot jakne, motorke, sportske i klasične, u crnoj i braon boji. U muškoj kolekciji nezaobilazni su tvid u elegantnoj i sportskoj varijanti, ali i večita klasična odela od vunenih štofova. Njihovu liniju prati i veliki izbor tašni bez kojih je savremeni muškarac nezamenljiv.

Predstavljanju nove kolekcije prisustvovali su književnica Jasmina Ana, Vanja Bulić, Miroslav Lazanski, Ruška Jakić i mnogi drugi.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još