NE UZVRAĆAJTE POZIV: Fantomi iz inostranstva zovu ljude od jutra do mraka?!

Fantomski telefonski pozivi iz inostranstva već danima uznemiravaju na stotine vlasnika fiksnih telefona u gradovima centralne Srbije.

Žitelji Kragujevca, Jagodine, Kraljeva, Kruševca i Paraćina primili su na desetine hiljada uznemirujućih poziva. Korisnici koji imaju identifikaciju kažu da su pozivi uvek iz inostranstva, da se brojevi ne ponavljaju i da nema pravila u koje vreme telefon zvoni.

Danica Banašević iz Paraćina sada uglavnom drži slušalicu kraj telefona jer joj je dozlogrdila zvonjava od koje nema mira ni danju ni noću, prenose Naše novine.

- Imam 86 godina i naravno da mi smeta… Stvarno me nervira, psihički sam ubijena -žali se baka Danica.

U “Telekomu” kažu da je važno da korisnici ne uzvraćaju pozive jer bi ima mogli stići astronomski računi. Pozivni brojevi često ne pripadaju nijednom svetskom operateru fiksne telefonije, već je reč o takozvanim negeografskim kodovima.

- Ukoliko se korisnik javi na takav poziv, ne dolazi do tarifiranja, već jedino ako napravi uzvratni poziv. Naša kompanija ne želi da spekuliše o izvorima , kao ni o eventualnim motivima ovih poziva, ali ćemo nastaviti sa nastojanjima da utvrdimo odakle pozivi potiču – kažu u “Telekomu”.

telegraf

Pogledajte još