PUTIN PRELOMIO: Gasprom kupuje Crvenu zvezdu!

Namera „Gasproma“ da privatizuje Crvenu zvezdu, o čemu je Kurir ekskluzivno pisao, sve je bliža realizaciji.

U prilog tome i podatak da će tokom zvanične posete Srbiji Vladimir Putin biti gost i srpskog šampiona! Prvi čovek Ruske Federacije do kraja godine dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

Kako saznajemo, čuveni svetski političar ponovo će, kao i u martu 2011. godine, biti gost Crvene zvezde. Još nije poznat tačan datum posete Putina, ali postoji velika šansa da to bude u oktobru.

Plan je da najtrofejniji srpski klub i Zenit odigraju prijateljsku utakmicu, kojoj bi prisustvovao i ruski predsednik.

Upravo će dolazak visoke delegacije, predvođene Putinom, u Srbiju i Crvenu zvezdu biti ključni korak ka dugo očekivanoj privatizaciji crveno-belih. Svetski naftni gigant „Gasprom“ želi da uzme Zvezdu pod svoje i vrati je na njeno mesto, među 32 najbolja kluba Evrope.

Ruska kompanija posluje u Srbiji s velikim uspehom i isto to želi da nastavi u klubu iz Ljutice Bogdana.

Do dolaska Vladimira Putina u Srbiju očekuje se da bude donet zakon o privatizaciji sportskih klubova, što će biti ključan korak za konkretne korake „Gasproma“. Saznajemo, u delegaciji s predsednikom Rusije biće i Aleksej Miler, predsednik Upravnog odbora „Gasproma“. Upravo će Miler biti zadužen za razgovore o privatizaciji Zvezde.

Nije isključeno da se i pre dolaska Putina u Srbiju počnu pregovori. Bitnu ulogu u kompletnom procesu mogao da bi ima i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike. Antić je doskora bio član uprave crveno-belih i odlično je upućen u prilike na Marakani.

Otkako je „Gasprom“ preuzeo Zenit klub iz Sankt Peterburga doživeo je pravu renesansu. Igrati ozbiljnu ulogu u današnjem fudbalskom svetu moguće je samo ako uz sebe imate svetski „jakog“ vlasnika ili ako se zovete Real, Barsa, Bajern... Zvezdin spas je na vidiku.

Plan
NAJJAČI SASTAVI ZENITA I ZVEZDE

U martu 2011. godine Zvezda i Zenit odigrali su prijateljsku utakmicu na Marakani kojoj je prisustvovao Vladimir Putin. Tom prilikom ruski predsednik doživeo je višeminutne ovacije od 30.000 ljudi koji su došli na stadion. Treba napomenuti da su tada na megdan izašli mladi timovi dva kluba. Ovog puta plan je da igraju prve selekcije Zvezde i Zenita. To će, ipak, umnogome zavisiti i od obaveza ruskog kluba u evrokupovima.

Kod braće
PRVO SPARTAK, PA ZENIT

Crvena zvezda odigraće do kraja godine dve utakmice protiv ruskih klubova. Za 5. septembar u Moskvi zakazano je otvaranje novog stadiona Spartaka. Rival Moskovljana za tu priliku biće Zvezda. Ako tome dodamo i prijateljsku utakmicu sa Olimpikom iz Marselja, planiranu za kraj priprema, onda je jasno da crveno-beli, uprkos izbacivanju iz Evrope, neće ostati bez mečeva protiv jakih rivala.

kurir

Pogledajte još