Kućna depilacija: Uklanjanje neželjenih dlačica uz pomoć brašna!

Uklanjanje neželjnih dlačica zna da bude jako dosadan posao, ali bez njega ne možemo ni da zamislimo negu tela i održavanje lepote. Ako ne volite da depilaciju obavljate u salonu, već se uvek odlučujete za kućne varijante, sigurni smo da će vas interesovati šta je to depilacija brašnom! Ovo je nova metoda kada je u pitanju kućno uklanjanje neželjenih dlačica. Prednosti su joj što je potpuno prirodna, tako da nema bojazni od alergijskih reakcija, a obavlja se krajnje jednostavno i brzo. Koren dlačica s vremenom slabi i dlake postaju tanje i manje vidljive.

Uklanjanje dlačica sa lica

Potrebni sastojci: 10 ml svežeg limunovog soka, 1 šolja vode, 30 g brašna od leblebije.

Priprema i upotreba: Pomešajte sve sastojke da smesa bude bez grudvica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši, 15-tak minuta, pa je skinite peškirom (jačim pokretima) u smeru rasta dlačica.

Depilacija dlačica na telu

Potrebni sastojci: 1 belance, 1 kašika šećera, Pola kašike kukuruznog brašna.

Priprema: Jaču depilacijsku smesu za celo telo dobićete mešavinom belanceta, kukuruznog brašna i šećera. Umutite belance sa šećerom, pa smesi dodajte i kukuruzno brašno. Mešajte dok ne dobijete gustu pastu.

Upotreba: Nanesite je na suvu kožu u smeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite sa kože suprotno od smera rasta dlačica. Na ovaj način ih uklanjate sa korenom, možete je primeniti i na gušće dlake, kao standardnu depilaciju i rezultat će trajati duže.

Izvor: mogujatosama

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.