BAHAĆENJE SA VRHA: Ova direktorka isplaćuje honorar mužu!

Zbog bahatosti direktorke Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, dr Nade Čemerlić Ađić, koja nije želela da dostavi podatke o tome koliki honorar isplaćuje svom suprugu, dr Otu Ađiću, takođe zaposlenom u Institutu, poverenik za informacije od javnog značaja kaznio je ovu ustanovu sa 200.000 dinara.

Pritom, u toj ustanovi, pored direktorkinog muža, radi i njena bratanica, dok je sin nedavno primljen kao stažista, piše “Alo!”.

Da priča bude alarmantnija, Doktorka Ađić ne samo što je zaposlila pola familije u Institutu već uporno odbija da kaže koliko plaća muža, te kaznu od 200.000 dinara plaćaju građani.

Poverenik Rodoljub Šabić naložio je Institutu još u martu ove godine da bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana, dostavi kopiju ugovora o radnom angažovanju direktorkinog supruga dr Ađića, kao i kopiju dokumenata iz kojih se može saznati iznos isplaćenih mesečnih naknada.

Iako je Institut uplatio ovaj iznos i dalje nije dostavio tražene informacije, zbog čega je poverenik 15. jula izrekao novu kaznu u iznosu od 180.000 dinara! Za ovu kaznu još uvek ne postoje podaci da li je uplaćena.

- Pored supruga kojeg je zaposlila na osnovu ugovora o delu, aktuelna direktorka zaposlila je i sina Filipa Ađića, koji kao lekar stažira ni manje ni više nego u koronarnoj jedinici! A pored toga, direktorka je zaposlila i svoju bratanicu dr Snežanu Čemerlić i mnogobrojne članove familije – kaže za “Alo!” Ključar, koji izražava žaljenje što će direktorkinu bahatost ni krivi ni dužni platiti poreski obveznici.

- Novčanu kaznu ne plaća direktorka iz svog džepa, nego Institut, odnosno poreski obveznici, s obzirom na to da je osnivač Instituta pokrajinska vlada. Zbog toga sam i odlučio da podnesem sudu i prekršajnu prijavu, ne protiv Instituta, nego protiv direktorke koja krši Zakon o dostupnosti informacija – rekao je Ključar dodajući da je sindikat “Nezavisnost” još 2007. godine protiv direktorke Anđić Čemerlić podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, prilikom opremanja centralne sterilizacije.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.