Dobio račun za struju od 0,15 dinara, platio jedan dinar i nije uzeo kusur

Poznat po tome što ne voli ništa da duguje, a kamoli za struju i to potrošnju za celu zgradu, Ljubomir je odmah otišao u ovdašnju Elektrodistribuciju da dug plati. Ali…

"Kad je videla cifru, blagajnica mi je pocepala račun koji sam joj dao u ruke i rekla da ne mora ništa da se plati. Morao sam da insistiram da mi daju kopiju, jer neću da sam ikom išta dužan. Posle razgovora “povuci-potegni”, dadoh dinar i izmirih dug, ali blagajnica nije imala da mi vrati kusur. Tako sam prvi put u životu EPS-u ostavio bakšiš", priča ovaj revnosni platiša iz Ćuprije.

On navodi da je to prvi put da se desilo da EPS pošalje odvojeni račun za zajedničku potrošnju u zgradi.

"To su svetla u hodniku, hidrofor koji vuče vodu… Zajednička potrošnja plaća se tako što se ukupna cifra podeli s brojem stanova i doda u individualne račune. Bar je tako bilo do sada. Kad pogledah malo bolje račun – piše da je potrošeno u obračunskom periodu, dakle u junu, 184 kilovat-časa. Zaduženje za taj period je 1.504,72 dinara, dug iz prethodnog obračunskog perioda 0,11 dinara, a za ulatu, kad se sve sabere – stoji 0,15 dinara, pa nikako ne shvatam kakva je to matematika", kaže Ljubomir.

On kaže da je dobro što je račun mali, ali da je njegovo slanje, pod uslovom da nije greška, nepotrebni trošak, i to baš sad kad je EPS u ogromnim problemima.

Ipak, nije hteo da dozvoli da Elektrodistribucija bude na šteti, pa je dug za celu zgradu sam izmirio, ne podelivši ga sa ostalim stanarima.

još dve zgrade u Ćupriji i jedna u Kraljevu dobile su slične račune. Jedino nismo saznali da li je dug izmiren u roku kao u ovom slučaju.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.