Na mesto pada MH17 Australija će poslati naoružane ljude

Australija planira da pošalje ukupno 190 policajaca u Holandiju, koji bi trebalo da učestvuju u operaciji obezbeđenja mesta nesreće, a koji će predvoditi holandski tim budući da su od 298 poginulih putnika i članova posade čak 193 njih bili državljani te zemlje.

Australijska ministarka spoljnih poslova Džuli Bišop je navela da će neki članovi australijskog tima poslatog na mesto pada aviona na istoku Ukrajine biti naoružani radi zaštite stručnjaka koji rade na istrazi nesreće, ali nije navela koliko će ljudi nositi oružje.

"Mi samo želimo da obezbedimo mesto nesreće tako da možemo detaljno da ga pregledamo i vratimo kući eventualne ostatke žrtava koji su naši državljani", istakla je Bišop.

Specijalni izaslanik Australije na istoku Ukrajine, penzionisani general Angus Hjuston, izjavio je danas da jedinice australijske vojske neće činiti deo tima koji pretražuje područje pada aviona, koji je oboren 17. jula.

Proruske snage, koje Zapad optužuje da je oborio avion na letu MH17 pomoću rakete zemlja-vazduh, nagovestile su da će dopustiti da na njihovu teritoriju dođe tek manji broj australijskih i holandskih policajaca.

Izvor: RTV

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.