TRAGEDIJA: Policajac iz Zaječara izvršio samoubistvo

Inače, G.T. se od maja ove godine nalazio pod suspenzijom i protiv njega je bio u toku disciplinski postupak. On je propustio da preda tužilaštvu oduzete predmete koji su bili deo postupka, tako da je protiv njega podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, prenosi list nezvanična su saznanja.

Nezavisni policijski sindikat Srbije izražava saučešće porodici preminulog policajca.

“NPSS već godinama ukazuje na težinu policijskog posla. Policajci u Srbiji se suočavaju sa brojnim problemima među kojima je iživljavanje starešina, nepravedno pokretanje i vođenje disciplinskih i krivičnih postupaka i osuda pripadnika policije i pre nogo što je uopšte došlo do suđenja”, navodi Momčio Vidojević, predsednik NPSS.

Kako dodaje, najbolji primer za ovakvu vrstu lošeg tretmana zaposlenih u policiji jeste slučaj policajaca koji su isterani iz službe po članu 168 zakona o policiji (kojim se kaže da zaposlenom može prestati radni odnos kad se utvrdi da je pravosnažnom presudom osuđen za delo koje se goni po službenoj dužnosti), a koji se sada, i dalje, ne vraćaju na posao.

“NPSS sada, jednako kao i u prethodnom periodu, insistira na neophodnosti sprovođenja velikih reformi u policiji, koje nužno moraju uključivati i promene rukovodećeg kadra u velikom broju organizacionih jedinica. Smatramo da je bez ovih reformi policajci nisu u mogućnosti da valjano obavljaju ovaj časni posao. Reformu u policiji treba započeti u što kraćem roku, a NPSS je spreman da pruži svoju stručnu pomoć svim nadležnim organima kako bi promene bile što bolje i efikasnije”, zaključio je Vidojević.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.