Vaspitačice iz pakla: Tukle i napijale decu, pa ih treznile kafom (VIDEO)

U obdaništu "Malo kraljevstvo" u rumunskom gradu Konstanci postoje kamere da bi roditelji mogli da nadziru decu, ali one se gase oko podneva, kad deca idu na spavanje. I tada je za malene počinjao pravi horor.

Zlostavljanje je izbilo na videlo kad su vaspitačice jednom zaboravile da isključe kamere, a jedan otac se baš tad ulogovao da vidi šta mu radi dete. Čovek se šokirao kad je video šta mu te zveri rade s detetom, i ne samo s njegovim. Otrčao je u policiju i skandal je pukao.

Prema još nezvaničnim informacijama, vaspitačice su decu tukle i gurale, a ako nisu htela da spavaju ili nisu mogla da se razbude - bacale su ih na pod i vukle po njemu. Terale su nemoćne mališane da piju vina dok nesrećna deca od pijanstva ne popadaju u nesvest - tako su duže spavala, pa su vaspitačice imale više vremena za sebe.

Na jednom delu snimka čuje se kako vaspitačica urla: "Dobićeš po glavi ako ne uradiš šta sam ti rekla, gubi se da spavaš ili ću te tako tresnuti da ćeš odleteti napolje na hladnoću!"

Stefan Roman, advokat roditelja koji su podigli tužbu, ispričao je da su vaspitačice uoči dolaska roditelja terale decu da piju jaku kafu da bi ih razbudile.

Zahvaljujući snimcima, koji su sad u rukama policije, roditelji su konačno shvatili zašto im deca iz obdaništa izlaze sa modricama. Vaspitačice su to objašnjavale dečjim nestašlucima.

Međutim, obdanište "Malo kraljevstvo" nije zatvoreno ni posle ovog skandala. A što je još gore, ispostavilo se da vaspitačice nemaju ni licence da se bave tim poslom! I ako ima gore, evo još - zakon ih brani!

"Tačno je da nisu imale dozvolu i licencu, ali mi ne možemo da istražujemo i tražimo poštovanje standarda dok same ne zatraže licence. Čim nisu u našoj bazi podataka, mi nemamo ovlašćenja nad njima", kaže Kristina Ivan, inspektor iz lokalne školske inspekcije.

Izvor: Kurir

Pogledajte još