Čudna ishrana svetskih lidera: Čega se Putin plaši, šta Obama mrzi, a šta ne smete staviti pred Sarkozija

Ako kraljica Elizabeta II dolazi na večeru, na stolu ne sme da bude ništa što dolazi iz mora sem školjki, a ispred američkog predsednika Baraka Obame ne bi trebalo stavljati nikakvo povrće koje je crvene boje jer ga on jednostavno ne podnosi.

Predstavljamo vam najdražu i najomraženiju hranu svetskih državnika, kako sadašnjih tako i bivših.

BARAK OBAMA
Dajte američkom predsedniku hot dog i srećan je k’o malo dete. Ali, nećete se dobro provesti ako ispred njega stavite cveklu jer, predsednik SAD, naime ne može da smisli crveno povrće. Njegova supruga, Mišel precrtala je cveklu sa liste namirnica koje smeju u Belu kuću.

KRALjICA ELIZABETA
Njeno veličanstvo mrzi na tanjiru sve što dolazi iz mora, osim školjki. Ali, zato je veliki ljubitelji džemova – beli hleb, puter i džem, to je njeno najdraže jelo.


DžORDž BUŠ

Toliko mrzi brokoli, da ga je zabranio i u Beloj kući i u Američkim vazduhoplovnim snagama.

"Mrzim brokoli još otkad me je majka terala da ga jedem kad sam bio mali. Sada sam predsednik Sjedinjenih Američkih Država i ne želim više da jedem brokoli!' kazao je tada 68-godišnji republikanski predsednik.

KIM DžONG UN
On toliko voli sir ementaler da je poslao grupu svojih stručnjaka u francuski gradić Besankon kako bi studirali industrijsku proizvodnju i jednog dana ementaler proizvodili u Severnoj Koreji. Nije mu smetala činjenica da je sir zapravo holandski a ne francuski.

NIKOLA SARKOZI
Bri, kamembert... Poznati francuski sirevi koji imaju bezbroj obožavatelja. Ali, bivši francuski predsednik nije jedan od njih. Nicola Sarkozi izbacio ih je sa menija u Jelisejskoj palati.

PAPA FRANjA
Poglavar katoličke crkve voli jednostavnu hranu, a pre nego što je postao Papa, sam je pripremao jela. I dalje se drži tradicionalne kuhinje franjevaca, a povremeno se počasti "bagna kaudom", seljačkim jelom napravljenim od pečene šargarepe, celera i artičoka prelivenim sa belim lukom i maslinovim uljem.

PRINC ČARLS
Vrlo je izbirljiv, posebno kad je u pitanju doručak. Obavezno pije ceđene sokove i jede sveže voće. Ali, princ Čarls ima zanimljivu fiksaciju - na njegovom stolu nađe se bar šest vrsta meda.

VLADIMIR PUTIN
Ruski predsednik boji se da bi neko želeo da ga otruje pa ima čoveka koji proba hranu pre njega. Njegova omiljena poslastica je sladoled od pistaća.

RONALD REGAN
Još jedan bivši američki predsjednik toliko je voleo žele bombone da ih je na njegovoj inauguraciji 1981. posluženo čak 3,5 tona. Na stolu u kancelariji je uvek imao činijicu sa bombonima a to je objasnio ovako: "Puno možete saznati o nečijem karakteru ako uzima samo jednu boju bombona ili na primer uzima punu šaku."

Izvor: Novosti

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.