Roditelji putnice oborenog MH17 prete tužbom svakome ko tvrdi da im je ćerka mrtva

Roditelji dvadesetpetogodišnje Fatime Dicinski iz Perta u Australiji doputovali su ove nedelje u Holadniju odakle su prebačeni u Ukrajinu na mesto nesreće.

Na amsterdamskom aerodromu su delili flajere za Internacionalni astronautički kongres u Kanadi i svima najavljivali da će njihova ćerka održati govor.

Roditelji briljantne Fatime nisu ni želeli da čuju da njihova ćerka neće stići na konferenciju u Toronto krajem septembra. Štaviše, gospođa Dicinski je pretila da će tužiti svakoga ko bude bez dokaza tvrdio da je njihova ćerka stradala.

Da nada poslednja umire dokazuju roditelji ove mlade devojke koji zahtevaju da se njeni kolege astronautički inženjeri uključe u potragu za njom.

Inače, ova mlada devojka je nedavno osnovala malu kompaniju za slanje minijaturnih satelita u svemir. Zahvaljujući jednostavnijoj konstrukciji, kratkim vremenom razvoja i niskoj ceni, mali sateliti postaju sve popularniji kako među visoko razvijenim, tako i među zemljama trećeg sveta u čemu je potencijal prepoznala i Fatima.

“Ona je bila astronautički inženjer, naučnica, mlada devojka sa novim idejama i perspektivama”, kaže njena mama – “Zahtevamo da se organizuje potraga. To mora odmah da se desi, ne za par meseci kada se sve zaboravi”

Džordž Dicinski, otac mlade devojke smatra da postoji teorija zavere vezana za let MH17 pozebno uzimajući u obzir nestanak još jednog malezijskog aviona 8. marta ove godine.

“Možda se stvari ne posmatraju iz prave perpektive”, kaže australijski kardiolog – “Možda nije raketa oborila MH17. Da su to uradili proruski separatisti ne bi predali tako lako crne kutije, nešto drugo je u pitanju”

Nesrećni otac smatra da su pojedini putnici, među kojima i njegova ćerka preživeli pad aviona zahvaljujući kombinaciji “sudbine i nauke”.

“Postoji mogućnost da jesu. Vidite, meštani Donjecka su prvi stigli na mesto nesreće. Oni su sigurno pomogli preživelima i odveli ih negde gde ih sada kriju s namerom da ih koriste za neke vrste ucena”
, zaključuje otac.

Nažalost, otac i majka putnice leta MH17 odbijaju svaku činjenicu da je njihova ćerka među stradalim putnicima.

Inače, Fatima je putovala za Pert gde ju je čekao posao u kompaniji IBM.

Izvor: B92 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.