Od danas dnevna karta, na zimu kamere u gradskom prevozu

Putnici koji žele da aktiviraju dnevnu kartu to će učiniti tako što će na displeju validatora pritisnuti opciju vremenska karta, a potom dotaći mesto gde piše 280 dinara i prisloniti svoju nepersonalizovanu karticu.

- Dnevnu kartu uveli smo na osnovu velikog broja zahteva korisnika gradskog prevoza. Procena je da putnik koji koristi pojedinačnu kartu uđe u proseku dnevno u šest vozila gradskog prevoza. Ako se ima to u vidu, dnevna karta će biti znatno povoljnija nego kupovina šest pojedinačnih karata - rekao je Siniša Mali prilikom današnjem posete GSP pogonu "Dorćol".

Ovaj pogon juče je svečano i premijerno predstavio svoj prvi tehnički pregled za trolejbus. Na taj način će, kako kažu, u GSP "Beograd", znatno brže i povoljnije poboljšati bezbednost svojih vozila i to uz pomoć svoje opreme i svojih radnika.

Vozila gradskog prevoza trebalo bi tokom sledeće zime da imaju još jednu novinu.

- Raspisali smo javnu nabavku video nadzora za vozila gradskog prevoza. U roku od dve nedelje trebalo bi da bude izabran izvođač radova. Prve kamere trebalo bi da budu postavljene u vozilima za dva meseca dok bi čitav posao trebalo da bude završen za oko šest meseci. Reč je o modernim digitalnim kamerama na osnovu kojih će moći da se prepozna lice svakog putnika u vozilu. To će doprineti većoj bezbednosti vozača. Kompletna investicija vredi 125 miliona dinara - ističe Mali.

izvor: Blic

Pogledajte još