Sećate li se izjave zbog koje je Karleuša bila ismejana? Pa, bila je u pravu!

Bila je u pravu!

Pre desetak godina pop diva Jelena Karleuša je prilikom gostovanja u jednoj emisiji na Pink televiziji ispričala "kako je njen mozak zapravo njen polni organ", a njena izjava je kasnije izazvala oprečne reakcije, ali i mnogo podsmeha.

Međutim, ono što je Karleuša tada rekla, naučna istraživanja su potvrdila.

Naime, u velikoj studiji naučnici su otkrili da žene koje imaju teškoće sa postizanjem orgazma i otkrili su da na to ne utiče ni dužina predigre, ni veličina muškog polnog organa, kao ni tehnika, već njihova fokusiranost i prepuštanje seksu.

– Zaboravite predigru, ključ seksualnog užitka za žene nalazi se u njihovom mozgu! – tvrde naučnici kanadskog Univerziteta Otava, preneo je Telegraf.rs.

Osim toga, naučnici su utvrdili da forsiranje erotskih misli kod žena olakšava postizanje seksualnog vrhunca, tako da se više fokusiraju na misli o seksu, čitaju erotsku literaturu ili zamišljaju seksi scenario.

– Sposobnost koncentrisanja na sam čin seksa i fizička osećanja, kao i prepuštanje tako da se isključe svakodnevne brige i problemi, ključni su za ženski orgazam. Po pravilu, žene tu sposobnost poboljšavaju s godinama, pa starije znatno lakše postižu orgazam nego mlađe žene – objašnjava autor studije, Paskal De Sater.

Izvor: Opera 17

Pogledajte još