Konačno dolijao: Švercovao se u prevozu pet godina!

U Velikoj Britaniji menadžer Džonatan Borouz (44), zaposlen u jednoj od najpoznatijih kompanija za investiciono savetovanje u londonskom Sitiju, besplatno se vozio čak pet godina u prigradskom prevozu.

Mediji su ga odmah nazvali najvećim prevarantom u istoriji britanskog javnog prevoza.

Kako je otkrila istraga, Borouz se pet godina švercovao u prigradskom vozu i na taj način oštetio je prevozničku firmu Sautistern za 43 hiljade funti.

Borouz, koga list “Gardijan” naziva najvećim prevarantom u istoriji britanskog javnog prevoza, “težak” je milion funti i poseduje dve vile ukupne vrednosti četiri miliona funti. I pored toga, na posao se vozio, maltene, besplatno?!

Činio je to pomoću “rupe” u sistemu kartica “Ouster”, koje služe za registraciju putnika u londonskom gradskom i prigradskom prevozu. Za jednu vožnju trebao je da plati dvadeset jednu i po funtu, a plaćao je 7.20 funti, i tako pet godina.

Nakon što je uhvaćen, Borouz se dogovorio sa oštećenom firmom da njegovo ime ne bude javno objavljeno, jer bi to moglo uticati na njegov posao i karijeru.

Ipak, Britanska trasnportna policija, koja se bavi nadzorom željezničkog saobraćaja, pokrenula je nezavisnu istragu, a isto je učinila i FCA, institucija koja se bavi nadzorom finansijskih ustanova u londonskom poslovnom središtu Sitiju.

Nakon toga, Borouz je dobio trenutni otkaz u svojoj kompaniji “Blek Rok”, uz saopštenje kompanije da je njihov bivši zaposleni svojim činom prekršio sve principe i izneverio vrednosti firme.

Izvor: bktvnews

Pogledajte još