Tijanu Jurić traže i preko sajta za nestalu decu

Na sajtu "amberalert.eu" nalaze se imena dece nestale u Evropi, a Tijana Jurić jedino je takvo dete iz Srbije.

Pored fotografije nestale devojčice, na sajtu se nalaze i njeni lični podaci, kao i karakterističan opis u kojem se kaže da "nestala osoba ima mladež iznad desne usne, jedva vidljiv ožiljak na bradi, kao i hirurški ožiljak na donjem delu stomaka".

Ispod tri fotografije Tijane Jurić stoji: "Ako imate bilo kakvu informaciju kontaktirajte nacionalnu ili lokalnu policiju, Interpol do kojeg vodi aktivan link na sajtu 'Amber alert'".

"Amber alert" - projekat sa ciljem da se pomogne u pronalaženju nestale dece - prvobitno je nastao u Sjedinjenim Državama 1996. godine, ali sada postoji u više zemalja.

Ime je dobio po devojčici Amber Hagerman (9) koja je oteta i ubijena u Arlingtonu 1996. godine.

Direktor policija Milorad Veljović izjavio je juče da je potraga za nestalom Tijanom prioritet nad svim prioritetima za policiju i državu i napomenuo da ima nekih novih tragova i naznaka koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

Veljović je napomenuo da srpska policija, u vezi sa ovim slučajem, ima veoma dobru saradnju sa kolegama iz Mađarske koji, kako je dodao, pružaju maksimalnu podršku, kao i da su gotovo svakodnevni kontakti sa predstavnicima Interpola i Evropola.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Izvor: RTV

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.