OPREZ: 8 grešaka koje nesvesno pravite u toku seksa

1. Izbegavate poljupce

Verovali ili ne, mnogi parovi ne praktikuju ljubljenje tokom seksa, jer, kako kažu, neke poze im to ne dozvoljavaju. Ali to neka vam ne bude izgovor. Uvek nađite način da poljupcima pokažete koliko vam je lepo zajedno. To će samo pojačati užitak.

2. Grickanje koje mu ne prija

Iako mnogi uživaju u agresivnim igrama, grickanje delova partnerovog tela pre nego što ga pitate da li vam je dozvoljeno je jedno veliko NE. Ako i želite malo agresivnije igre tokom seksa, prvo bi trebalo da popričate s partnerom, odnosno partnerkom o tome, kako ne biste ugasili strast.

3. Ignorišete neke delove tela

U redu je bazirati se na klitorisu, odnosno na penisu tokom seksualnog čina. Ali, nemojte ignorisati ni vrat, stomak, leđa… I to su erogene zone koje zaslužuju pažnju.

4. Ne oslanjajte se previše na partnera

OK je ako se izgubite u nekom momentu i čitavu težinu prebacite na partnera, ali… Morate biti pažljivi da ga/je ne zgnječite. To može upropastiti šansu za neku dobru akciju.

5. Orgazam bez kontrole

Ovo pre svega važi za muškarce. Morate imati kontrolu nad orgazmom, kako ne biste rizikovali poreranu ejakulaciju. Ne želite da ostavite vašu partnerku nezadovoljenu, zar ne?

6. Seks nije porno film - ne tretirajte ga tako

Ne zavaravajte se egzibicijama i suludim pozama koje ste videli na filmovima za odrasle. To je gubljenje vremena, a nametanje takvog scenarija može da bude stresno za vašu drugu polovinu, jer uglavnom ne može da ispuni nerealna očekivanja. Umesto toga, prepustite se i vidite gde će vas strast odvesti.

7. Seks u tišini

Želite li da čujete da je vašem partneru dobro dok je na vama ili u vama? Ako je odgovor da, onda mu tu informaciju ne smete uskratiti. Ne morate vrištati toliko glasno da vas komšije čuju, ali pokoji uzdah, reči “lepo mi je”, “brže” ili “volim kada mi to radiš”, mnogo će značiti osobi s kojom ste u krevetu.

8. Seks nije mehanički čin

Nedostatak mašte i svođenje seksa na klasično “pražnjenje” je loše za svaki par. Umesto toga, ubacite malo predigre, u samom seksu budite kreativni, maštoviti, menjajte ritam…

A ovo su greške koje parovi čine nakon seksa.

Izvor: TOI/nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.