Počelo ekipno prvenstvo Srbije

POŽAREVAC, 15. septembra 2009. (Beta) - Mečevima prvog kola u sredu je u Požarevcu počelo ekipno prvenstvo Srbije u šahu za žene, objavljeno je na veb sajtu Šahovskog saveza Srbije .

Branilac titule Radnički iz Rudovaca, kod Lazarevca, savladao je Zlatar iz Nove Varoši sa 3:1, istim rezultatom beogradski Rad pobedio je ekipu Nestor iz Zemuna, a BAS iz Beograda slavio je sa 3,5:0,5 protiv Srema iz Sremske Mitrovice.

U ostalim mečevima drugog kola, Požarevački ŠK je sa 3,5:0,5 pobedio ekipu Bora Kostić iz Vršca, dok je Jugović Enerdži net iz Kaća istim rezultatom porazio najmlađu ekipu na turniru, Šahmatni kružok iz Novog Sada.

Od pojedinačnih rezultata, Jordanka Belić je iznenadila reprezentativku Irinu Čoljuškinu, Nataša Bojković se morala zadovoljiti remijem protiv Ane Rudolf, Ljilja Drljević je pobedila
omladinsku šampionku Kseniju Tomin, a Anđelija Stojanović i Marija Petrović su svoje partije dobile kontumacijom (bez borbe).

Posle drugog kola na tabeli vodi Radnički sa šest meč bodova i sedam osvojenih poena, ispred BAS-a sa 6 (6,5) i Rada sa 6 (5,5).

Slede Požarevački ŠK 4 (5,5), Jugović 3 (4,5), Šahmatni kružok 3 (3,5), Zlatar 1 (3), Srem 0 (2), Bora Kostić 0 (1,5), Nestor 0 (1).

U trećem kolu, koje se igra sutra (16), sastaju se: BAS-Rad, Šahmatni kružok-Srem, Požarevački ŠK-Jugović, Radnički-Bora Kostić, Nestor-Zlatar.

Žensko ekipno prvenstvo Srbije u Požarevcu završava se 22. septembra.

Pogledajte još