Srpska policija ispred njujorške

BEOGRAD, 15. septembar 2009. (FoNet) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas da je policija Srbije na prvom mestu u svetu po broju poseta i video priloga na društvenoj mreži Jutjub (YouTube).

"Iako su druge policije u svetu mnogo duže prisutne na Jutjubu od naše o velikom uspehu ovog projekta svedoči činjenica da je od subote popodne, za skoro devet meseci, policija Srbije na prvom mestu u svetu po broju poseta i video priloga na ovoj društvenoj mreži", saopštila je policija.

Od postavljanja profila na Jutjubu do sada je objavljeno 266 video priloga, što je za devet puta više od njujorške policije koja je, do sada, zauzimala prvo mesto.

Video prilozi Ministarstva pregledani su više od 600.000 puta, dok je kanal pregledan više od 53.000 puta.

Građanima su, kako stoji u saopštenju, najzanimljiviji video prilozi o sprovedenim policijskim akcijama i specijalnim jedinicama SAJ, PTJ i Žandarmerija.

"Prilozi sprovedenih policijskih akcija sadrže i tekstualno saopštenje tako da se građani u potpunosti mogu informisati i ostaviti svoje komentare. Ovi video prilozi istovremeno čine i bogatu arhivu koja svedoči o značajnim policijskim akcijama. Ovim policija teži da zadobije poverenje građana a prevenstveno mlađe populacije", kaže se u saopštenju.

Prateći i analizirajući najnovije svetske trendove u oblasti propagande, odnosa sa javnošću, oglašavanja, informatike i društvenih odnosa MUP Srbije je, kako se navodi, početkom godine hrabro započelo svoje predstavljanje i postepeno uključivanje na svetske društvene internet mreže.

U prvoj fazi kreiran je nalog na Jutjubu, nekoliko meseci kasnije, u drugoj fazi, otvoren je nalog na Fejsbuku, a treća faza uvođenje MUP na mikroblogu Tviteru okončana je pre nedelju dana.

Ministarstvo će u četvrtoj fazi, krajem godine, postaviti internet forum i biće u "najneposrednijoj komunikaciji sa građanima s obzirom da će oni moći da komuniciraju sa svim organizacionim jedinicama ministarstva".

Fejsbuk profil srpske policije je na srpskom jeziku, ali je, kako se navodi, po broju prijatelja iza sebe je ostavio filadelfijsku, njujoršku i policiju Čikaga.

Pogledajte još