LAŽNA GLAD: Uz ovih 7 “varalica” otarasite se potrebe za hranom!

1. Pijte više vode

Vrlo jednostavno, dva litra vode dnevno je neophodno za rad metabolizma. Ljudi često mešaju glad i žeđ - nepotrebno se prejedaju, umesto da posegnu za čašom vode.

Savet: Sledeći put kada osetite glad, popijte čašu vode i sačekajte nekoliko minuta. Ako vas glad ne mori, to je znak da je vašem organizmu trebalo samo malo vode.

2. Krećite se

Ne budite lenji, krećite se, šetajte, trčite, radite vežbe…. Sve, samo nemojte da mirujete, jer kada niste u pokretu, razmišljaćete mnogo češće o hrani nego inače.

Savet: iskoritite ove lepe dane i – pravac u prirodu! Kad ćete ako ne sad?

3. Ne preskačite doručak

Ako preskočite doručak, verovatno ćete tokom dana uneti više kalorija nego što biste da ste doručkovali. Takođe, do podneva ćete već pregladneti, apetit će voditi glavnu reč i poješćete previše za ručak.

Savet: Aktivirate svoj metabolizam odmah ujutro. Duže ćete biti siti i manje gladni tokom ostatka dana.

4. Jedite više proteina

Proteini pomažu u održavanju nivoa energije i koncentracije tokom dana, pa i kontroli apetita. Zato je dobro kombinovati ih što ćešće – za ručak i večeru uz sezonske salate.

Savet: Jedite jaja, musli s jogurtom, sušenim voćem i orašastim plodovima ili tost premazan sirom ili džemom. Dobar doručak je odličan način da započnete dan.

5. Recite DA čajevima

Oni koji misle da ne vole da piju čaj, još nisu svesni kakav boljitak im on može doneti. Pre dva sata ste ručali, a već vam se nešto gricka ili opet osećate glad? Skuvajte čaj, umiriće vam želudac i smanjiti potrebu za hranom.

Savet: Zeleni čaj s limunom i medom je uvek dobitna kombinacija za vas. Dve šoljice dnevno su optimalna doza.

6. Nađite zanimaciju, ne davite se u hrani!

Budite iskreni prema sebi - jedete više kada ste pod stresom. Svaki novi problem rešavate napolitankama ili čokoladom!

Savet: Ne punite kuhinju slatkišima i kesicama čipsa. Ako vam se gricka nešto, neka to budu bademi, lešnici ili nešto od voća.

7. Jedite redovno

Jedite tri obroka dnevno, i dva lagana međuobroka.

Savet: Jedite češće, a manje. Na taj način će vaš metabolizam ubrzano raditi, a vi se nećete prejedati i gomilati nepotrebne kalorije.

Usvojite ovih 12 navika i bićete vitki zauvek.

Izvor:Zadovoljna.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.