Počinje takmičenje u Ligi Evropa

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Takmičenje u novoformiranoj fudbalskoj Ligi Evropa počinje u četvrtak, trofej brani Šahtjor iz Donjecka, a među 48 ekipa koje su podeljene u 12 grupa nalazi se i šampion Srbije Partizan, koji prvi meč igra protiv Tuluza.

Liga Evropa je "naslednik" takmičenja Kupa UEFA. Pored promenjenog sistema takmičenja, čelnici Evropske fudbalske unije odlučili su i da uvedu promene i pomoć glavnim sudijama.

Sudija će na utakmicama umesto dva pomoćnika od sada imati četvoricu. Dodatne sudije će stajati iza golova, kako bi mogli da ukažu glavnom sudiji na eventualne propuste. Ako se pokaže uspešnim, UEFA će i u ostalim takmičenjima uvesti novo pravilo od pet sudija.

Branilac trofeja Šahtjor iz Donjecka prvu utakmicu u Grupi J igra protiv Briža, a drugi meč u toj grupi igraju Partizan i Tuluz. Prema najavama iz Humske u tim se za utakmicu vraća jedan od najboljih igrača Almami Moreira, dok će zbog suspenzije meč propustiti mladi reprezentativac Adem Ljajić. Novi trener Partizana Goran Stevanović ranije je izjavio da je cilj "crno-belih" da što duže ostanu u evropskom takmičenju.

Pogledajte još