Predstavljen program Na kafi kod kneginje LJubice

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Program "Na kafi kod kneginje LJubice", koji će biti izvođen svake subote od 26. septembra, sa ciljem da se posetioci upoznaju sa životom u Beogradu u vreme vladavine dinastije Obrenović, predstavljen je u sredu u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu.

Direktorka Muzeja grada Beograda, Danica Jovanović Prodanović rekla je da će program prvi put za posetioce biti održan 26. septembra, u okviru manifestacije "Dani evropske baštine".

U okviru promocije programa "Na kafi kod kneginje LJubice" kustos Muzeja grada Beograda, Nataša Puhovska, obučena u kostim kneginje LJubice dočekala je posetioce, provela ih kroz Konak, otkrivši im detalje iz privatnog života kneginje, ali i istorijske činjenice iz perioda vladavine dinastije Obrenović.

Puhovska je posetiocima kroz lik kneginje Ljubice pričala o mladosti, udaji za Miloša Obrenovića, njihovom odnosu, ali i o načinu na koji je ubila mladu Miloševu ljubavnicu Petriju i o tome kako se nakon toga pomirila sa Milošem. Nakon obilaska muzeja, svim posetiocima je poslužena kafa u Divanhani koje predstavlja centralno mesto u Konaku, gde su se dočekivali gosti.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.