OTKRIJTE TAJNE ORGAZMA: 11 činjenica o klitorisu koje će vas iznenaditi!

1. Između 50 i 75 posto žena, može da doživi orgazam samo stimulacijom klitorisa. Većina žena ne može da postigne vrhunac samo uz penetraciju.

2. Golim okom vidimo samo delić klitorisa
. Zapravo, on je u proseku dug oko 10 centimetara (gotovo kao prosečni penis koji nije u erekciji), ali njegove tri četvrtine skrivene su u ženskom telu. Da, govorimo o zakopanom blagu pa samo razmislite o potencijalnim užicima koje krije celo to područje našeg tela.

3. U klitorisu se nalazi 8.000 nervnih završetaka,
dvostruko više nego što ih ima u glaviću penisa. Žao nam je momci!

4. Klitoris raste tokom života.
Nakon menopauze klitoris se može povećati dva i po puta u odnosu na njegovu veličinu u vašim tinejdžerskim danima. Zato nije nimalo čudno što neke žene imaju jače orgazme u pedesetim godinama i kasnije! Evo još jedne zanimljive činjenice, žene koje su rodile imaju veći klitoris. Najveći izmeren dugačak je 30 centimetara.

5. Istraživanja su pokazala da većini žena odgovara kružna stimulacija klitorisa. Takođe, iako je celi klitoris prepun nervnih završetaka, njegov gornji levi kvadrat najosetljiviji je na dodire. Smatra se da je zbog toga i naprijatnija stimulacija klitorisa kružnim pokretima koji završavaju na njegovom vrhu.

6. Ono što ja za momke penis, za žene je klitoris,
ne vagina. Dugo se verovalo da je vagina ženski ekvivalent penisa, samo preokrenut, ali upoređivanje s klitorisom je prikladnije. Anatomska struktura im je slična, napravljeni su od istog materijala, a penis bismo mogli opisati kao klitoris izvučen iz tela. Klitoris čak i erektira, odnosno uvećava se, kada je stimulisan!

7. Klitoris postoji zbog užitka žene.
I to je jedina njegova svrha. Penis, međutim, uz užitak, ima i drugu svrhu, a to je reprodukcija.

8. Ne postoje dva ista – žene imaju klitorise koji se razlikuju po veličini i obliku. Neki su skriveni ispod kožice, neki ponosno vire napolju. Ponekad je potreban samo nežan dodir, dok drugi priželjkuju žešću akciju. Znate, potrebno je prilično vremena da shvatite šta sve vaš klitoris može i želi pa mu se posvetite. Prepustite se otkrivanju.

9. Klitorisni orgazam može imati između 3 i 16 kontrakcija
i može trajati između 10 i 30 sekundi. Ali to ne isključuje činjenicu da su mnoge žene sposobne za višestruke orgazme koji uključuju kontrakcije u vagini. Neki istraživači seksolozi pokušali su uporediti muške i ženske orgazme te su zaključili da čak i onaj najprosečniji klitorisni orgazam traje duže od snažnog kod muškaraca. Momci, šta da vam kažemo, imamo veći broj nervnih završetaka u klitorisu nego vi u glaviću penisa.

10. Osam hiljada nervnih završetaka
na glaviću komunicira i povezano je s dodatnih 15 hiljada živčanih završetaka na celom području karlice. To znači da su, suprotno od teorije Sigmunda Frojda kojom je tvrdio da su klitorisni orgazmi inferiorni u odnosu na vaginalne, tehnički svi su orgazmi klitorisni pa čak i oni vaginalni.

11. Jeste li znali da reč klitoris dolazi od grčke reči za ključ?
I sad znate da vaše telo ima ključ kojim se otvaraju vrata veeelikog seksualnog zadovoljstva.

Izvor: Cospolitan

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.