Hirurzi pozvali čistačicu da pridrži nogu koju su amputirali pacijentu!

"Od samog ulaska u operacionu salu, u koju nikad nisam ušla za vreme operacije, bilo mi je loše. Kad je hirurg počeo pacijentu da seče nogu koju sam ja držala, srušila sam se na pod. Bila sam na Odeljenju ortopedije kao zamena jer inače radim na Odeljenju hirurške urologije i za 27 godina koliko radim nisam doživela da me neko pozove u salu tokom operacije, a kamoli da pridržavam delove tijela pacijenata", zgranuto priča Lidija Mraz (46) iz Bjelovara.

"Nemedicinsko osoblje s Odeljenja ortopedije prisutno je u sali za vreme celog zahvata, a ja sam bila šokirana kad mi je rečeno da obučem zaštitnu odeću; pa opet, nisam ni sanjala da ću pridržavati noge. Nije istina da sam udarila glavom o pod, ali imala sam izuzetno visok pritisak i odvezena sam u OBP (Objedinjeni bolnički prijem), gde sam bila na posmatranju i zatim su mi na Odeljenju neurologije spustili pritisak, ali do daljeg sam na bolovanju", ispričala je Mrazova.

U Samostalnom sindikatu zdravstva i socijalnog rada Mrazovoj su izričito rekli da tokom operacije nemedicinsko osoblje ne sme da uđe u operacionu salu ni pod tačkom razno.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još