JEZIVO! Masovni ubica ubijao slučajne prolaznike (VIDEO)

Policija Los Anđelesa je saopštila da je muškarac, Aleksandar Ernandes (34), koji se nalazi u pritvoru zbog ubistva četiri osobe tokom nedavnog nasumičnog pucanja na prolaznike, serijski ubica.

Policija, na čelu sa šerifom okruga Los Anđelesa, Bilom Meksvinijem, saopštila je da će ponovo otvoriti nerešene slučajeve nasumičnih pucnjava od pre nekoliko godina u kojima je korišćena sačmarica i automobil koji odgovara po izgledu Ernandesovom autu.

Zamenik šefa policije, Kirk Albaneze, rekao je na pres konferenciji da je Ernandes, osim što je usmrtio četiri osobe, teško ranio još tri osobe koje se sada nalaze u kritičnom stanju.

Tokom nasumičnog biranja žrtava, na koje je pucao iz svog automobila u severnim četvrtima Los Anđelesa pre pet dana, Ernandes je ubio i dva psa na koja je naišao.

Policija ga je uhapsila u nedelju, a kod njega je pronađena sačmarica za koju se veruje da je oružje kojim je usmrtio svoje žrtve.

Vlasti veruju da ne postoji nikakva povezanost između žrtava ili u motivima zločina.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Ernandesa za prvostepeno ubistvo, pokušaj ubistva i okrutnost prema životinjama. Ove optužbe predviđaju izricanje smrtne kaze, podseća agencija.

On bi danas trebalo da se pojavi pred sudom, a za njegovo puštanje na privremenu slobodu sud je odredio kauciju od milion dolara, a tužilaštvo je najavilo da će tražiti od suda da ukine tu odluku.

Ernandes je ranije bio osuđivan za posedovanje metamfetamina i nezakonito posedovanje oružja.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još