Na graničnom prelazu Horgoš kolone, čeka se satima

Ka Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci čeka se oko 60 minuta.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije, na graničnom prelazu Gradina se na ulazu u Srbiju čeka oko 30 minuta, a ulazi se u četiri kolone.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta.

Saobraćaj je na važnijim putnim pravcima umerenog intenziteta, a obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.

U Srbiji se očekuje pretežno sunčano, a samo ujutru u južnim krajevima biće umereno oblačno vreme.

Sledećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske vodi ka Madjarskoj ili Hrvatskoj, što može ponovo izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Vozačima se zato savetuje da, ukoliko planiraju put ka zapadnom delu Evrope krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju u dane vikenda, da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Kako bi izbegli višesatna zadržavanja za ulazak u Madjarsku, vozačima se savetuje da koriste granični prelaz Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka madjarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija je otvoren non-stop za sve državljane. Umesto graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, gde se, takodje, očekuje veliki pritisak, može se koristiti granični prelaz Šid.

izvor: B92

Pogledajte još