ODAHNITE! Ako dugujete za struju, neće vam pleniti...

Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja rekla je da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Građani koji imaju dugovanja za struju iz perioda od 1. jula do novembra 2013. prvo mogu da očekuju stavljanje administrativne zabrane na platu ili penziju.

"Ukoliko nemaju primanja, proveravaćemo stanje njihovih računa u bankama, a naplata je moguća i oduzimanjem pokretnih stvari uključujući automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu", kaže Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja. Manićeva je dodala da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Prinudna naplata sa kojom je EPS startovao juče obuhvataće oko 100.000 dužnika iz cele Srbije čija dugovanja iznose od 5.000 do 50.000 dinara, najčešće tridesetak hiljada.U EPS kažu da će prinudna naplata obuhvatiti potrošače čija bi dugovanja uskoro mogla da zastare,.

"Rok zastarevanja je godinu dana i sada krećemo u naplatu struje građanima čija dugovanja bi mogla da zastare u periodu od jula do novembra", navode u EPS-u.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.