MUŠKARCI OTKRIVAJU: Zašto smo počeli da odbijamo seks?

Pa, zato što ga ne želimo uvek!

Međutim, čak i kada nismo preterano raspoloženi za seks, sigurno ćemo pristati ako žena inicira. Kada žena inicira stvari, sve je više seksi, uzbudljivo, drugačije. Često se muškarci osećaju kako su zaduženi da uvek budi ti koji iniciraju seks. I dok će žena nekada (često) odbiti seks kada nije raspoložena, muškarac neće inicirati seks osim ukoliko je baš raspoložen za isti.

A, evo ih i razlozi za to:

Utakmica traje

Ako sam zaluđenik za sport, i trenutno se daje neka važna utakmica, sigurno neću razmišljati ni o čemu drugom osim o toj utakmici. Mi muškarci smo vrlo jednostavna stvorenja, a TV jako odvlači pažnju. Mnogo muškaraca fantazira o tome da imaju seks dok je žena od gore, a on jednim okom baca pogled preko njenog tela n TV. Međutim, većina nas baš nema taj kapacitet multitaskinga, i onda se odlučimo za utakmicu. Šta da se radi.

Previše spoljnih uticaja i stresa

I muškarci i žene mogu oko ovoga da se slože: stres se na tako opak način poigrava sa libidom! Kada mi je teško u životu ili na poslu, prosto, povući ću se mentalno. Recimo, meni kada je umro pas nisam razmišljao o seksu nekoliko nedelja. Devojci sa kojom sam tada bio to nisam priznao. ‘Ne mogu da imam seks jer sam tužan što mi je uginuo pas’ ne zvuči baš kul, zar ne?

Uznemirenost pred ‘performans’

Kada se napijem, libido mi podivlja. Ali, iskreno, brinem se i kako da ga dignem kada sam pijan. Kada se alkohol i strah pomešaju, ume da prevlada strah.

Šta ako nas neko vidi (ili čuje)?

Na mene, recimo, utiču stvari koje su drugačije od uobičajenog. Ne želim da nas neko iz susednog stana čuje ili da vidi naš spontani seks napolju. Baš zvučim dosadno, je l’ da?

Previše masturbiranja

Muškarci previše masturbiraju kada nisu u vezi. Ovo se ne menja puno kada smo s nekim, ali, opet, pazimo da ne bude prečesto. Česta masturbacija umara, umrtvljuje libido i stvara strah od performansa. Pa zato, kada zaista dođe do seksa, možda se malo uplašimo jer smo se previše ‘zabavljali’ sami sa sobom.

Šta vi mislite da su razlozi?