Novi detalji istrage! Milićeva skrivao srpski tajkun?

Preduzetnik je u petak pušten pošto se na teritoriji Kine ne tereti ni za kakvo krivično delo, dok su Milićevu stavljene lisice na ruke po poternici iz Srbije i to u večernjim satima na ulici u gradu Šenžen, u provinciji Guangdong.

“Milićev, koji je 10. avgusta napustio Srbiju letom za Istanbul, tri dana kasnije se našao u avionu za Hongkong. Sve spekulacije o procedurama za izdavanje vize su besmislene jer je sleteo u Hongkong, gde se turistička viza izdaje po dolasku na aerodrom, bez ikakve procedure. Tu je najverovatnije objasnio da ide u obilazak reka, zbog čega se dobija viza na sedam dana, koja mu je kasnije istekla. Otuda je u takozvanu centralnu Kinu ušao 15. avgusta, nakon čega je u Srbiji zvanično obelodanjeno da je osumnjičen i da je na poternici” , objašnjava izvor blizak istrazi, koji dodaje da će predmet istrage biti i da li je neko uputio Milićeva da baš na ovaj najjednostavniji način uđe u Kinu.

Policija je juče uveče u porodičnoj kući u Višnjičkoj banji privela Miloša Markovića, rođenog brata Marka Milićeva, jer se nije odazivao pozivima tužilaštva. On je pušten nakon saslušanja, na kojem je iskoristio zakonsko pravo da ne svedoči protiv brata. Takođe, trebalo je da bude određeno policijsko zadržavanje i Saši Đeliću (28) zvanom Žabac, koji se zabavljao sa Tamarom Bogdanović, jednom od osumnjičenih, ali je on obećao da će se pojaviti na saslušanju, što je juče i učinio. Kako nezvanično saznajemo, Đelić je izjavio da poznaje Milićeva dva, tri meseca i da je te kobne noći bio sa Tamarom, Bratislavom Vesovićem i Danom Manevski u društvu. “On je ispričao da je sa jednom od osumnjičenih devojaka bio u kafiću „Džimi Bu“, a da je kasnije otišao sa njom na splav „Lasta“. Takođe naveo je da je znao da Milićev ima „mini moris“, ali da je kasnije saznao da je to „kantrimen““, kaže naš izvor blizak istrazi. Osim Đelića i Markovića, juče je saslušan i svedok Željko Šutanovac, vozač „Pink taksija“, koji je razgovarao sa kolegom kada je primetio saobraćajnu nesreću na Brankovom mostu i ubrzo zatim tamni „mini moris“ kako ide velikom brzinom.

Iako je srpska policija strahovala da će se Milićevu u najnaseljenijoj zemlji sveta izgubiti svaki trag, on je lociran i uhapšen u Šenženu, koji je poznat kao „ekonomsko čudo Kine“, u kojem živi oko 1,25 miliona stanovnika, čiji se broj sa prigradskim naseljima procenjuje na neverovatnih 17 miliona. Šenžen se, inače, nalazi na samo oko 30 kilometara od Hongkonga.

“Prezadovoljni smo saradnjom sa kineskom policijom, koja je bila na odličnom nivou. Milićev nije uhapšen ni zbog kakve trgovine narkoticima jer, narodski rečeno, s obzirom na to da je u Kini predviđena smrtna kazna za to delo i da bi oni kao zemlja u kojoj je uhapšen imali prednost u procesuiranju, mi ga sigurno ne bismo više videli. Uhapšen je po poternici beogradske kancelarije Interpola”, kaže izvor.

Ministar policije Nebojša Stefanović, koji je takođe pohvalio saradnju sa Kinom, naveo je da upravo zbog toga i očekuje da će ekstradicija teći brzo i da će Milićev već u narednih nekoliko dana, najviše nekoliko nedelja, biti u Srbiji.

Izvor: Alo

Pogledajte još