San o slavi

Film "Slava" (Fame) je rimejk kultnog mjuzikla Alana Parkera iz 1980. godine, koji je osvojio Oskara za najbolju muziku. 

Film prati grupu učenika u njujorškoj srednjoj školi za izvođačke umetnosti koji se spremaju da postanu glumci, pevači, igrači... Pratimo priče učenika od njihove audicije za ulazak u školu pa sve do mature. 

Film, prepun energije, sa poznatim muzičkim hitovima, prati mlade talentovane umetnike na njhovom putu ka slavi i uspehu. U užurbanoj atmosferi Srednje škole za muziku i umetnost u Njujorku, oni pokušavaju da se izbore sa konkurencijom i da dođu do svojih pet minuta slave. Svako traži svoj način da ostvari san, ali uslov je da je talentovan, vredan i da je posvećen radu bez trenutka odmora. 

Pored snova o slavi, svako od učenika se susreće i sa svojim sumnjama, ali i svim onim što prati srednjoškolski život: prijateljstvo, ljubav i otkrivanje sopstvenih granica... 

Iščekujući nastupe pod svetlosti reflekotra, učenici otkrivaju da su talenat, ali i disciplina i upornost neophodni za put ka uspehu. Uz svu ljubav i podršku kolega i prijatelja, samo neki od njih će uspeti na putu slave... 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.