SEKS-UŽITAK: Nova pravila koja ne smete da zaobiđete!

Retki muškarci se još pridržavaju tradicionalnih pravila koja su važila pre, iako mnoge žene još uvek imaju velika očekivanja kako bi muškarci trebalo da se prema njima ponašaju kada su seks i / ili veze u pitanju . Možda je vreme da zaboravimo kako je to nekada bilo i revidiramo kako stvari stoje danas . Svidelo se to vama ili ne - vremena su se promenila.

1. Vi ste na potezu
Staro pravilo da on mora da napravi prvi potez već dugo ne vredi. Nema više muško - ženskih podela na zadatke i poteze. Žene su se dugo borile za svoja prava i emancipaciju, ali neke od njih još uvek očekuju da muškarac njima prvi priđe, pozove ih na dejt, plati večeru ili generalno - da ženi da do znanja da ga zanima. Jasno je da i dalje žene žele da budu poželjne, te da se muškarac oko njih mora malo potrudi da ih zavede, ali to više nije pravilo i samo je bonus. Budite samostalne i po pitanju intimnih odnos , a to važi i za veze, i za brak - iznenadite muškarce neočekivanom inicijativom.

2. Nije samo dugi seks najbolji
Nekada se smatralo da se samo dužina seksa računa i to uz pravilo "što duže - to bolje" . Muškarci su čak dobijali i komplekse zbog izdržljivosti, ali sada mogu da se opuste. Po novom je samo bitno da je dobro, i da oboje uživaju, bez obzira koliko god trajalo. Zanimljiv predlog je seks u intervalima što znači da možete početi jutro uz ljubljenje i maženje, kroz dan slati seksi poruke jedno drugom, zatim uveče možete da napravite romantičnu večeru i onda se “baciti” na seks. Ovako vam je predigra trajala gotovo čitav dan pa je i uzbuđenje veće.

Podelite fantazije sa partnerom

Pre su žene fantazije čuvale samo u svojoj glavi, a danas ih slobodno mogu ispričati partneru. To će, štaviše, podići atmosferu u krevetu i uopšteno u vezi, jer će pojačati vašu intimu i poverenje. Kada bi mozak tretirali kao potencijalni seks organ, tada bi više pažnje obraćali na ono što pričate partneru. Čak i neke priče, maštanje o vama seksi mestu ili radnji, može podstaći vaš libido i zagrejati atmosferu u krevetu. Nemojte se stideti da pričate o seksu, a pogotovo ne o tome šta želite od svog seksualnog partnera, jer on je tu da vas zadovolji.

3. Seks nije samo penetracija
Seks je sve ono što nas uzbuđuje, pa to može biti otvoreni razgovor o seksu ili strastveno ljubljenje kao predigra. Više nije suština samo u penetraciji, nego u ženinom orgazmu koji može da se postigne na različite načine!

4. Seks ne mora biti spontan da bi bio dobar
"Spontani seks je mit", kaže dr . Laurie Minc, autorka knjige A Tired Voman 's Guide to Passionate Sex, koja tvrdi da se najuzbudljivije epizode ​​seksa u vezi događaju kad je on planiran, orkestriran i pripremljen. Naravno da niste slučajno obukli seksi donje rublje, napravili romantičnu večeru ili slučajno flertovali celo veče s određenom osobom, što znači da ste seks stavili u sopstveni raspored. Ovo je pogotovo čest slučaj kod zaposlenih parova sa decom, koji ukoliko žele da održe kvalitetan seksualni odnos, moraju svakako da planiraju seksi trenutke, jer posao, deca i ostale porodične obaveze predstavljaju ozbiljnu prepreku na putu do spontanog seksa.

Za prvi seks nema pravila

Nekada je postojalo pravilo da se ne upuštate u seksualne odnose za vreme prva tri dejta. Sada više nije važno jeste li se našli 3. ili 33. put, nego je najvažnije slediti sopstveni instinkt . Ovo nije pravilo koje vam danas dopušta da spavate sa svima koje prvi put vidite, već pravilo koje vas stavlja na prvo mesto - slušajte sebe, svoje želje i osećanja. Ljubavna (a i seksualna) hemija može biti čudesna, pa s toga, prestanite da se ograničavate nekim starim pravilima koja su već odavno skupila prašinu.

5. Ravnopravni partneri u seksu
Uvreženo je bilo mišljenje da je muškarac glavni inicijator seksualnih odnosa , što se već odavno promenilo. Isto tako muškarci više nisu "voditelji seksualnih igrica" , biti dominantan u seksu jednako je pravo i muškaraca i žena. To podrazumeva podsticanje seksa, promenu seksualnih poza, predlaganje seksualnih igrica ali i ono najbitnije - kontinuirano istraživanje. Bez obzira da li je reč o seksualnoj avanturu ili bračnom seksu, jedno je bitno - nikad ne treba misliti da znamo sve o seksu ili da smo svog partnera 100 posto upoznali u to smislu. Budite večni istraživač, i time će i vaš seksualni život biti sve bolji i bolji.

6. Ne izbegavajte razgovor o kontracepciji
Nekada je kontracepcija bila tabu tema i žene su se snalazile kako su znale i umele, jer se smatralo da ćete muškarca time samo oterati od sebe. Danas slobodno možete o tome porazgovarati pre nego se uopšte nađete u horizontali . Čak nije loša ideja da o tome popričate hladne glave kako se ne bi dogodilo da samo prećutite i mislite si "Jao,užas, samo ovaj put, valjda se neće ništa loše dogoditi " . Takođe , pravilo koje kaže da je muškarac odgovoran za zaštitu odavno ne postoji . Za siguran seks odgovorni ste oboje!

Pogledajte još