Mesi ne želi da preuzme krivicu za loše igre Argentine

BUENOS AJRES, 23. septembra 2009. (Beta-AP) - Fudbalski reprezentativac Argentine Lionel Mesi rekao je da ne želi da preuzme odgovornost za loše igre nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Mesi se smatra jednim od najboljih fudbalera sveta, ali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nije pružao dobre igre.

Argentina je izgubila poslednje dve utakmice protiv Brazila i Paragvaja, selekcija koje su se već plasirale na Mundijal, zbog čega je plasman na Svetsko prvenstvo doveden u pitanje.

"Ne mogu sam da obezbedim pobedu Argentini. To je zajednički posao i odgovornost svakog igrača u reprezentaciji", rekao je Mesi u intervjuu za španski "Radio 2".

Mesi je rekao i da se dobro slaže sa selektorom Dijegom Maradonom, koga su navijači i mediji označili kao glavnog krivca za dosadašnji neuspeh u kvalifikacijama.

"Moj profesionalni i lični odnos sa Maradonom je sjajan. Mislim da se i ostali igrači dobro slažu sa njim. Odlično je sarađivati sa Maradonom i gledati kako radi sa fudbalerima", rekao je fudbaler Barselone.

Reprezentacija Argentine zauzima peto mesto u Južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi sa 22 boda, dok Urugvaj i Venecuela imaju po bod manje, na šestoj i sedmoj poziciji.

Prve četiri ekipe plasiraće se direktno na Mundijal, dok će peta selekcija igrati baraž sa četvrtom iz kvalifikacija Severne i Centralne Amerike i Kariba.

Iz Južnoameričke grupe plasman u Južnu Afriku već su obezbedili Brazil i Paragvaj, Čile je treći sa 27 bodova, a Ekvador četvrti sa 23.

Argentina će 10. oktobra na svom terenu igrati protiv Perua, dok će kvalifikacije završiti utakmicom protiv Urugvaja tri dana kasnije.

"Moramo da pobedimo na poslednje dve utakmice, bez obzira na dobru ili lošu igru", rekao je Mesi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.