Evo rešenja za savršeno testo za picu!

Ako pravite domaću picu, imate kontrolu nad svim sastojcima i možete je napraviti bez dodatnih priloga, onako kako vam odgovara. Korak prvi vrlo je jednostavan – operite ruke. Možda ne razmišljate o tome dok vam se po glavi mota ideja hoće li pica uspeti, ali morate eliminisati bakterije i opasnosti od bolesti.

Sastojci: kesica suvog kvasca, 2 šoljice tople vode, do pet šoljica običnog brašna, 2 kašičice morske soli, ulje za pleh

Priprema testa: Drugi je korak ujedno i najvažniji. Kvasac treba da odstoji u toploj vodi oko pet minuta. Posebno umešajte tri šoljice brašna i so pa dodajte vodu s kvascem. Kako budete mešali sve zajedno, dodajte još brašna po potrebi.
Pre nego što krenete da mesite sastojke, lagano pobrašnite radnu površinu i ruke da se smesa ne lepi. Stavite testo na površinu i rukom odgurujte od sebe pa drugom vraćajte kao da ga masirate.
Kako budete mesili, tijesto će se lepiti za površinu pa imajte pri ruci još malo brašna i špatulu da skinete testo koje se prilepilo.
I na kraju preostaje stavljanje testa u lagano nauljen pleh. Testo treba da odsoji neko vreme i videćete kako će da naraste. Možete ga čak i pokriti da se pre digne.
Sada preostaje da ga razvaljate odnosno oblikujete rukama i stavite sve omiljene sastojke, od paradajz sosa do sira i salame.

Izvor: haber