Serbia Fashion Week

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u aprilu i oktobru svake godine, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.
I ove sezone Nacionalna nedelja mode sastojaće se iz nekoliko segmenata:

•Internacionalna moda
•Domaća moda
•Edukativne konferencije
•Desgin week
•Showroom/Popup stores

Posetioci Serbia Fashion Week-a imaće priliku da u narednom periodu budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije biće održan u hotelu “Park”, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera. Edukativni deo ove manifestacije smešten je takođe u hotelu Park, kao i u prostoru Privredne komore Vojvodine, a posetioci će imati priliku da slušaju o poslovnim poduhvatima i da dobiju savete od strane istaknutih modnih stručnjaka, blogera, fotografa i šminkera. Posetioci će imati priliku da vide kako Nedelja mode izgleda u Francuskoj uz koncept prikazivanja kolekcija, izložbenih postavki umetnika iz oblasti kostimografije, primenjene umetnosti, fotografije, vajarstva i novih oblika multimedijalne umetnosti i to u prelepom dvorcu “Eđšeg” u okviru Design Week-a, a za one kojima se kreacije prikazane na revijama posebno dopadnu, omogućena je i kupovina odevnih predmeta kreatora koji izlažu tokom Nedelje mode u otvorenim Showroom-ovima i Popup prodavnicama u holu hotela “Park”.

(old_image)

Serbia Fashion Week će i tokom jeseni obradovati ljubitelje mode raznim zanimljivim aktivnostima koje će pripremiti posetioce za pravi modni spektakl koji nam predstoji.

Na ulicama Novog Sada, Beograda, Valjeva, Vranja, Kosovske Mitrovice i Subotice organizovan je STREET STYLE SERBIA. Svi oni koji vole modu imaće priliku da se fotografišu u svom gradu i učestvuju u izboru za najbolji stil odevanja koji traje od 14. do 24. septembra. Modni fotografi Serbia Fashion Week-a već uveliko šalju fotografije nasmejanih modnih sladokusaca na konkurs koji se završava 5. oktobra, kada će biti izabrani i dobitnici vrednih nagrada.

Od 25. septembra do 1. oktobra, Novosađanke će obradovati Serbia Fashion Week Inglot taxi. Ovaj taksi pun iznenađenja, devojke će moći da zaustave na glavnim bulevarima Novog Sada, dok na facebook stranici Serbia Fashion Week-a mogu pratiti gde se tačno nalazi vozilo u datom momentu. „Naš taxi“ sa obeležjima Serbia Fashion Week-a, besplatno će voziti devojke na željenu destinaciju, a u taksiju ih čeka veliko iznenađenje – šminker koji će im davati savete o načinima šminkanja, koji će ih našminkati i pokloniti im sjajne proizvode Inglot kozmetike.

Svakog vikenda od 1. do 19. oktobra, u centru Novog Sada biće postavljen pravi modni foto studio u sklopu akcije MODEL I AM. Ovaj studio neće biti samo atrakcija za sve prolaznike, nego će pružiti priliku svima onima koji su oduvek želeli da budu deo pravog modnog shooting-a da to i učine, da se fotografišu i uživaju u ulozi modela. Nakon dnevne akcije MODEL I AM, istim danima, Novosađane očekuje i pravo zagrevanje pred izlazak uz noćni shooting gde će celo društvo koje je krenulo u noćni provod imati priliku da oseti glamur svetske modne scene, uz crveni tepih, reflektore, foto studio u centru grada i akciju STAR I AM.

Posle ovih nesvakidašnjih modnih akcija, kada grad već počne da odiše modnim ritmom, posetioci će biti spremni za glavni događaj. Serbia Fashion Week počinje 14. oktobra, a ulaznice za ovaj događaj naći će se u pretprodaji od 24. septembra u Gigs Tix-u, u Pariskom magazinu, kao i na sajtu www.gigstix.com.

Pogledajte još