Olja Bećković o "Utisku nedelje": Emisija nije odložena, već zabranjena!

Autorka emisije “Utisak nedelje” Olja Bećković izjavila je danas da emitovanje te emisije na televiziji B 92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

Utisak nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B 92″, rekla je Olja Bećković.

Ona je istakla da to “ne može smatrati nikakvom poslovnom odlukom, već političkim nalogom”.

Televizija B 92 saopštila je ranije danas da se emitovanje emisije “Utisak nedelje” na TV B92 odlaže se do daljeg s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor između menadžmenta televizije i autorke Olje Bećković i produkcijske grupe „Mreža”, saopštila je ta televizija.

Naime, menadžment TV B92 ponudio je Olji Bećković i produkcijskog grupi „Mreža“ da se „Utisak nedelje“ emituje na terestrijalnom kanalu B92 do novembra, a potom da ova emisija postane vodeći format televizije B92 info sa željom da kultni serijal i dugodišnje iskustvo renomirane novinarke doprinesu razvoju ove informativne B92 platforme”, navodi se u saopštenju.

B92 navodi da ideja nije naišla na odobravanje od strane Olje Bećković i produkcijske grupe „Mreža“ i da su pregovori o daljoj saradnji nastavljeni.

Gledaoce i kolege iz medija blagovremeno ćemo izvestiti o svim detaljima dogovora Olje Bećković i menadžmenta TV B92″, saopštila je PR služba B92.

Problem sa “Utiskom nedelje” nastao je kada je poslovodstvo medijske kuće B92 predložilo Olji Bećković da svoju emisiju sa nacionalne frekvencije B92 premesti na B92 info, kablovski kanal koji pokriva oko 60 odsto Srbije. Tome se protive i autorka Olja Bećković, ali i glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić. Oni smatraju da je prelazak na kablovski kanal “degradacija ‚Utiska nedelje‘”, što je neprihvatljivo.

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa Televizije B92 Veran Matić izjavio je prošle nedelje da ta kuća ima višegodišnju saradnju sa produkcijom “Mreža” i Oljom Bećković i ugovor koji je i dalje na snazi.

Činjenica je da je ta emisija u proteklom periodu postala izuzetno važan i javno prepoznatljiv deo informativnog programa TV B92 i od početka emitovanja 2002. godine do danas “Utisak nedelje” je jedan od najvažnijih elemenata identiteta naše kuće – naveo je Matić u pisanoj izjavi.

Izvor: Blic

Foto: printscreen

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.