Žene su lude za silikonima, a nećete verovati šta muškarci najčešće ugrađuju!

U poslednjih nekoliko godina ni pripadnici jačeg pola nisu imuni na estetske zahvate na svojim grudima. No, za razliku od dama, oni priželjkuju male, čvrste, bademaste bradavice!

Verovali ili ne, moderni muškarci su spremni da izdvoje na hiljade evra kako bi imali savršene bradavice. Plastični hirurzi imaju pune ruke posla da prave manje, ravnije bradavice svojim muškim pacijentima. Glavni uzori su im Dejvid Bekam ili Zak Efron.

Neki muškarci se podvrgnu ovoj operaciji nakon što su izgubili veliki broj kilograma i bradavice su im se razvukle zbog viška kože, dok drugi žele da smanje svoje bradavice iz estetskih razloga. Jedan zahvat ove vrste košta u proseku 2.600 evra, a oporavak traje u bolnici oko četiri dana.

Džejaram Šrinivasan iz Rojal Preston bolnice zamolio je 62 volontera da prouče fotografije 100 muškaraca bez majica, i izaberu estetski najpoželjnije i najlepe bradavice. Neki od modela bili su radnici bolnice, dok su drugi bili sportisti.

Oba pola glasala su za simetrične bradavice koje su male, ravne i malo tamnije od boje kože. Takođe, idealna bradavica mora da bude okrugla ili bademastog oblika, kakve ima Dejvid Bekam koji je uzor mnogim muškarcima koji se odluče na operaciju.

- Godinama su plastične operacije bile vezane isključivo za žene i muškarci na to nisu ni pomišljali. Mislili su da je to za slabiće. Sada se to promenilo, pa i muškarci žele da imaju lepša tela, ako mogu sebi to da priušte – rekao je doktor Šrinivasan.

Operacija traje 45 minuta, a oni koji se plaše da idu pod nož, uvek mogu koristiti šminku da bi svoje bradavice vizuelno učinili manjim. Zdravstvene institucije u Velikoj Britaniji obave 40 ovakvih operacija godišnje.

Izvor: 24sata

Pogledajte još