Rešena misterija: Otkriveno ko je upao u sobu Jorgovanke Tabaković

Kosovar Imer Kerkezi (51), koji je preksinoć uhvaćen u pokušaju krađe u elitnom hotelu “Avala” u Budvi, osumnjičen je da je 18. septembra u pet sati ujutru upao u njenu sobu.

Njegovim hapšenjem inspektori su, tvrde, demaskirali i pokušaj krađe u “Maestralu”, koji je podigao veliku medijsku prašinu, naročito nakon izjave guvernerke Tabaković, da ne isključuje da je posredi pokušaj likvidacije.

Prva dama srpskog bankarstva to je izjavila, jer je u osvit zore, Kerkezi iz njenog kofera uzeo samo neseser sa lekovima.

Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni ajped, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... Ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa ljekovima za srce. Nije nepoznato da sam ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pijem lekove upravo iz tog nesesera”, kazala je Tabaković ranije.

Upravo ta činjenica stvarala je veliku muku inspektorima budvanske policije prilikom istrage, jer, iako su od početka tvrdili da je reč o provali, i da je lopov slučajno odabrao sobu guvernerke zato što su balkonska vrata bila otvorena, ipak, nisu mogli ni da potpuno odbace sumnju da je reč o ubici ili agentu neke tajne službe.

Kerkezi, kojeg su pre dve noći nakon desetodnevne sačekuše pripadnici firme “System security” uhvatili u zamku, zadavao je minulih 20 dana velike glavobolje Budvanima. Izuzetno spretan i okretan, kako ga opisuju pripadnici obezbeđenja, taj pedesetogodišnjak uspio je i u “Avali” da preskoči pet metara visok kameni zid i domogne se petog sprata hotela, gde je pokušao da upadne u hotelsku sobu.

Do rasvetljavanja, gotovo spektakularne krađe u “Maestralu”, inspektori budvanske policije došli su juče, nakon što je veštačenjem utvrđeno da se otisci uzeti sa nekoliko predmeta iz sobe u kojoj je boravila srpska funkcionerka, poklapaju sa Kerkezijevim. Osim toga, pretresom stana u kojem je Kosovar boravio, pronađene su stvari koje su pripadale srpskoj guvernerki.

Protiv Kerkezija, kojem je juče zbog pokušaja krađe u “Avali”, po predlogu osnovnog državnog tužioca kotorski istražni sudija Špiro Pavićević odredio pritvor do 30 dana, budvanska policija danas će podnijeti prijavu i zbog pokušaja teške krađe u “Maestralu”, saznaju “Vijesti” u policiji.

Izvor: Novosti

Pogledajte još