Privatne firme obezbeđuju ministarstva

BEOGRAD, 25. septembra 2009. (Beta) - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je u petak da su ministarstva finansija i ekonomije angažovala privatne firme za obezbeđenje objekata i upitao zašto neki državni organi imaju više poverenja u privatne firme nego u policiju.

"Ako se, međutim, nešto desi, opet mora da reaguje policija. Prave se 'dilovi' sa privatnim preduzećima koja se bave obezbeđenjem, verovatno zbog prelivanja novca, i novac građana se odliva umesto da ide u budžet za finansiranje policije", rekao je Mijailović agenciji Beta.

Mijailović je naveo da je za obezbeđenje zadužena policija i da u Srbiji ne postoji mehanizam kontrole privatnih firmi za obezbeđenje, te nije poznato ko je zadužen za kontrolu radnika tih firmi koji nose oružje.

"Daju se velike pare tim firmama, a policija ne dobija ništa i time se slabi i bezbednost u Srbiji", rekao je Mijailović. U ministarstvima unutrašnjih poslova i finansija agencija Beta nije dobila odgovor na pitanja o obezbeđivanju objekata.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.