Kolaković: Zadovoljan sam, ali možemo bolje

BEOGRAD, 25. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Azerbejdžana (3:0) na startu Evropskog prvenstva i ocenio da njegova ekipa može mnogo bolje da igra. 

Odbojkašice Srbije pobedile su u Katovicama selekciju Azerbejdžana sa 3:0 u setovima (25:12, 25:21, 25:19), u prvom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. 

"Prva utakmica na turniru nosi određeno opterećenje, ali veći deo meča protekao je kako smo se nadali. Pritisak se osećao u drugom i trećem setu, nismo imali tečnu igru u prvom napadu, ali smo pristojno odigrali u ostalim elementima od servisa, bloka, odbrane i kontranapada, na to smo rešavali najveći deo utakmice", rekao je Terzić posle utakmice.

Selektor Srbije rekao je da veruje da njegova ekipa može da igra još bolje.

"Sigurno je da možemo bolje i opuštenije i ako to budemo uspeli utakmice će biti lepše. Najvažnije je da smo pobedili 3:0, izvukli smo pouke sa prošlog trurnira. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje", rekao je on.

Odbojkašice Srbije u drugom kolu Grupe D, sutra od 17.30 igraju protiv Češke.

"Češka je najkvalitetniji rival u grupi i sa nama će se boriti za prvo mesto. Imaju velike ambicije, dobro igraju u poslednje vreme. Ako budemo igrali kako treba i ako pružimo maksimum bićemo bliži pobedi", smatra on.

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić ocenila je da je njena ekipa igrala dobro i dodala da očekuje još bolje partije u nastavku takmičenja.

"Zadovoljna sam kako smo 'ušle' u meč. Ranijih godina su počeci bili dramatični, ali sada smo od pocetka igrale dobro. Prvi set smo ubedljivo dobile, ali smo drugi počele loše i imale par nepotrebnih gluposti. Mislim da možemo mnogo bolje i to očekujem već na sutrašnjoj utakmici", rekla je Nikolić.

"Češka ima bolju ekipu od one na prethodnom EP, a tada smo ih teško pobedile. Ućićemo oprezno u meč, važno je da dođemo do naše igre, počele smo sa Azerbejdžanom", dodala je ona.

Bloker reprezentacije Srbije Stefana Veljković rekla je da je trema uticala na igru ekipe u prvoj utakmici na šampionatu.

"Bilo je nekih grešaka, s obzirom da je prva utakmica, bilo je malo treme i malo nervoze. Ali, obavile smo posao do kraja maksimalno koncentirsano i sve se završilo kako treba. Najzadovoljnija sam prvim setom, ali nervoza je bila prisutna. Nekim devojkama je ovo bilo prvo EP sa seniorskom selekcijom", rekla je Veljković.

Pogledajte još