ISTINA ILI LAŽ: Žene koje ne doživljavaju orgazam su "energetski vampiri"!

Najveći uticaj na društvo je imao kraj Prvog svetskog rata. Žene su prvi put smele da pokažu svoja kolena u javnosti, a to su čak mogle da učine dok glasaju. Tada se i smatralo da pušenje u trudnoći može da ima dobrobiti za dete. Sperma je tada dobila značajnu ulogu u literaturi, kao što je slučaj u knjizi "Ženstvenost i brak". Tamo se savetuje: "Žene moraju da razumeju da je seme tečnost koja daje život i dolazi iz kreativnih organa muškarca. Ona ima veliku vrednost u izgradnji njegovog tela i tek sada znamo koliko je sperma zaista dragocena".

Aseksualke su emocionalni vampiri

U istoj i vrlo popularnoj knjizi, žene s manjkom interesovanja za seks se optužuje da su emocionalni vampiri: "Kod seksualnih intimnosti, dolazi do otpuštanja dragocenog semena i gubitka energije. Ako nema seksualnog odgovora žene, ona krade njegovu energiju. Čak i ako ona pristaje na seks, ali samo da bi ispunila svoju dužnost, muškarčeva vitalnost i dalje pati".

Neka vagina miriše

U 20-im godinama pojavili su se prvi proizvodi koji garantuju svež i primamljiv miris vagine. Ispiranje vagine takvim preparatima smatralo se metodom kontracepcije, ali ubrzo je preraslo i u "bjuti" ritual. U nedostatku ovih proizvoda, žene su koristile rastvore sirćeta i vode, pa čak i neke antiseptičke preparate.

Gubitak nevinosti za sedam dana

Žena treba nevinost da izgubi tokom sedam dana od ulaska u brak, jedno je od upozorenja koje stoji u knjizi Vilijama Robinsona "Seks znanje za muškarce". Prema njemu, muškarci treba da budu vrlo nežni i oprezni s devicama, pa će muž koji istinski voli svoju ženu nežno "uzimati" njeno devičanstvo, a to može trajati i do sedam dana.

Nemojte misliti na ružnoću

Neki saveti iz tog doba su bili zaista bizarni, smatraju sociolozi. U knjizi "Reflektor zdravlja - nauka eugenike" trudnicama se savetuje da ne razmišljaju o ružnim ljudima koje poznaju ili sretnu. Neugodne misli navodno mogu trajno da naškode njihovom detetu, a treba izbegavati povrede, bolesti i bilo kakve strahove.

Izvor: vesti

Pogledajte još