Urbane legende koje su se ZAPRAVO dogodile!

Snimak kamere sa venčanja nije bio onaj kojem su se nadali
Kada je muškarac pozajmio svoju kameru prijateljima za snimanje venčanja, mladenci su otkrili da na kaseti već postoji video snimak. Jedan Britanac uhapšen je 1994. godine kada je njegovo zverstvo otkriveno na najponižavajući mogući način. On je kameru sa snimkom pozajmio prijateljima koji su snimak pustili na prijemu svojim familijama. Svi su bili šokirani kada je preko celog ekrana krenuo snimak seksa Britanca i buldoga. Pokušao je da se opravda kako je snimak namešten, ali mu to nije pošlo za rukom.

(old_image)

Radnike su prvo uspavali, a potom im povadili bubrege
Ova priča ispričana je na mnogo načina. Klasična verzija uključuje momka koji zaspi, a probudi se u kadi punoj leda, sa porukom da mu je ukraden bubreg. Zvuči ludo, ali se ovo zapravo desilo u Indiji. U Nju Delhiju, muškarac je prišao građevincima i ponudio im posao. Međutim, rekao im je da prvo moraju da se podvrgnu lekarskim pregledima. Kada su pristali, odveo ih je u kuću, onesvestio i ukrao im bubrege koje je kasnije prodao na crnom tržištu.

Lift mu je odrubio glavu
Koliko puta se u horor filmova pojavljuje scena gde muškarcu u liftu odrubljuju glavu? Nažalost za doktora Hitošija Nikaidoa, to se desilo i u stvarnosti 2003. godine. Ovaj Japanac krenuo je u Hjuston u bolnicu, ali kada je kročio u lift, vrata su se prerano zatvorila i zarobila mu torzo. Nije mogao da se izvuče dok se lift peo i ljudi su samo mogli da posmatraju kako mu lift odrubljuje glavu.

(old_image)

Muškarcu se penis zaglavio u odvodu u bazenu
Robert Ševron (33) uživao je sam na bazenu u Škotskoj 1994. godine i došao je na briljantnu ideju da ugura svoj penis u odvod. Nije mogao da ga izvuče, a hitnoj pomoći je trebalo sat vremena da ga oslobode. Kao da sama ideja nije bila dovoljno blamantna.

Letenje uz pomoć balona koji su puni helijumom je zapravo moguće
Kao u crtanom filmu "Up", Leri Volters (45) uspeo je da veže 45 balona na stolicu i da se podigne u vazduh. Odlučio je da na taj način dođe do pustinje Mohave. Ipak, kad se popeo previsoko, probušio je nekoliko balona da siđe i momentalno je uhapšen.

Urbana legenda: U tepihu krilo se telo upucanog momka
Tri studenta univerziteta u Kolumbiji, pronašla su u brdima tepih koji je izgledao savršeno za njihovu sobu. Kad su ga odmotali, unutra je bio leš muškarca od oko 20 godina.

Pozvao je prostitutku u sobu, a došla je njegova ćerka
Ovo je klasična urbana legenda i potpuno je realna. Dogodila se 2002. godine kada je biznismen otišao poslom na četiri dana u apartmane. Prvog dana naručio je devojku, da bi ga zamalo strefio srčani udar kada je u njegovu sobu ušetala ćerka. Teško je reći ko je bio u većem šoku, ali je njegova supruga zahtevala momentalni razvod.

(old_image)

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još