Fudbalski savez Srbije neće dozvoliti dolazak navijača Albanije u Beograd!

Ovo je izjavio Milivoj Mirkov, komesar za bezbednost u Fudbalskom savezu Srbije, i odluku će uskoro i napismeno dobiti albanska fudbalska federacija.

"Na današnjem sastanku sa predstavnicima MUP-a, ispred FSS-a preneo sam zvaničan stav u kome Savez Albanije ne želi da ispuni zakonsku obavezu države Srbije i za svakog nosioca ulaznice (pripalo im 1.125) dostavi imena i prezimena. Oni su u saopštenju decidno odbili tu obavezu. Shodno tome, jasno je da bi time bila ugrožena bezbednost i navijača Albanije i navijača Srbije, tačnije, nije moguće na pravi način osigurati jednu takvu utakmicu.

Iako Ministarstvo unutrašnjih poslova donosi konačnu odluku, smatram da bi Federacija Albanije već sada trebalo da obavesti svoje navijače da ne kreću uzalud ka Beogradu 14. oktobra jer će im na granici, pod ovim okolnostima, biti onemogućen ulazak na teritoriju Srbije. Ujedno, tražićemo od njih da nam vrate tih 1.125 ulaznica koje smo im ranije prosledili, tada se nadajući se da će ispoštovati minimum obaveza oko organizacije ovako 'složene' utakmice", kaže Milivoje Mirkov.

Konačnu doluku saopštava MUP, ali je jasno da već na osnovu svega izrečenog, ne postoje bezbednosni uslovi da se navijači Albanije pojave na stadionu Partizana.

Izvor: Alo!

Pogledajte još