Solidarnost na delu: Humana misija radnika TE „Morava“

Na inicijativu Marije Stevanović,direktorke Termoelektrane „Morava“, među prvima pozivu za pomoć odazvali su se radnici ove TE. I sami nedavno suočeni sa katastofalnom poplavom koju je prouzrokovalo izlivanje Resave u Svilajncu, Dragan Ljubisavljević, Slobodan Cenić i Milan Mišić pritekli su u pomoć ugroženim meštanima Brze Palanke i Grabovice. Danonoćno su crpili vodu pomoću pumpi TE „Morava“, kapaciteta 4.000-5.000 litara u minuti i 1.000 litara u minuti, pokušavajući da sa kolegama iz drugih firmi pomognu da se život vrati u normalne tokove.

- Žitelji Grabovice, Brze Palanke, Tekije i ostalih mesta u istočnoj Srbiji suočili su se sa još težom poplavom od one koju smo mi doživeli 16. maja. Posledice su nesagledive, prizori ljudske nesreće i sudbine su katastrofalne. Pokušali smo da koliko je moguće pomognemo kako bi se situacija u poplavljenim mestima što pre popravila - ističe Dragan Ljubisavljević, jedan od članova svilajnačke ekipe, zaposlen na mestu rukovaoca HPV-a.

Prema rečima direktorke TE „Morava“, dok bude potrebe, na ugroženom području smenjivaće se zaposleni koji rukuju pumpama i pomagati ugroženom stanovništvu.

Pogledajte još