Na koje sve načine češljanje šteti kosi?

0

Kosu češljamo svakodnevno, pa je stoga važan način na koji to činimo. Nepravilno češljanje šteti vlasima, te narušava kvalitet kose. Kako biste se konačno počeli češljati na ispravan način koji ne ugrožava zdravlje i lepotu kose, otkrivamo vam na koje sve načine češljanje može štetiti kosi.

Češljanje od korena ka vrhovima – Da bi četka klizila kroz kosu od korena do vrhova, potrebno je da prvo raspetljate vrhove. Budite pažljivi i što nežniji kako ne biste oštetili vlasi.

Češljanje mokre kose – Kosa je najelastičnija kad je mokra, pa je stoga i najpodložnija lomljenju i oštećenju. Upravo iz toga razloga ne biste trebali češljati mokru kosu.

Raspetljavanje kose četkom – Oštećena kosa često je jako zapetljana. Potpuno je pogrešno pokušavati je raspetljati četkom jer je možete samo dodatno oštetiti. Izaberite češalj sa širokim zubcima, te nežno raspetljavajte kosu sve dok češalj ne budete mogli bez poteškoća provući korz kosu od korena do vrhova.

Češljanje prljavom četkom – Četku je potrebno redovno prati jer se na njoj nakupljaju nečistoće, proizvodi za njegu i stilizovanje kose, te masnoće sa vlasišta. Upotrebom prljave četke nečistoće raznosite po čitavoj kosi. Kako biste to sprečili redovno ih čistite.

ljepota.ba

Foto: yayimage

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.