KOŽA ĆE BITI PREPOROĐENA: Prirodni spas za ispucale i oštećene ruke

Ruke se više suše i koža ruku je mnogo izloženija od ostatka kože tela, pre svega zbog čestog pranja, ali i hemije koju dodirujemo kada nešto peremo ili čistimo.

Ispucale i suve ruke nisu lep prizor, a mogu stvarati i ozbiljnu neprijatnost, jer je koža nadražena i sklona pucanju.

Sve ove probleme možete rešiti na savim prirodan način uz piling i masku za ruke koje možete napraviti od sastojaka koje svi imamo kod kuće. Vaše ruke biće regenerisane, koža mekša, elastičnija i otpornija, uz ove jednostavne recepte.

Piling ruku preporučuje se jednom nedeljno, pre svega kako bi se otklonio sloj mrtvih ćelija sa površine kože i podstakla cirkulacija. Piling ruku radi se tako što pomešate kokosovo ulje, sa kašičicom meda i krupnom morskom solju i tom mešavinom trljate i masirate ruke nekoliko minuta. Nakon toga, ruke isperite mlakom vodom i namažite hidratantnom kremom.

Maska za ruke preporučuje se jadanput do dva puta nedeljno. Maska za isušenu kožu ruku pravi se od maslinovog ulja, jednog žumanceta i malo limunovog soka. Ruke dobro natopite ovom smesom, zatim ih zamotajte u foliju i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Masku isperite naizmenično hladnom i toplom vodom, radi bolje cirkulacije, a zatim ruke namažite hranljivom kremom.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još