Alonso potpisuje za Ferari

BEOGRAD, 28. septembra 2009. (Beta) - Dvostruki svetski šampion Formule jedan Španac Fernando Alonso mogao bi sledećeg vikenda da potpiše ugovor sa Ferarijem, preneli su svetski mediji.

Alonso će na kraju sezone sigurno napustiti ekipu Renoa, a mediji su naveli da će Španac potpisati trogodišnji ugovor vredan 19 miliona funti i tako popuniti prazno mesto vožača u italijanskoj ekipi, pošto će se na kraju sezone Kimi Raikonen najverovatnije vratiti u Meklaren.

Alonso je na trci u Singapuru u nedelju zauzeo treće mesto, ali on ne misli da je zbog toga dobio ponudu italijanske ekipe.

"Već sam odlučio... Uskoro će sve biti poznato. Mislim da treće mesto u Singpauru nije presudno za koju ekipu ću voziti sledeće sezone", rekao je Alonso.

Privremeni dirketor Renoa Žan-Fransoa Kobe poručio je da će Alonso uvek moći da se vrati u tu ekipu.

"Reno će zauvek ostati njegova porodica. Nedostajaće nam, ali mislim da će i njemu nedostajati ljudi iz ekipe Renoa", rekao je Kobe.

Takođe, mediji su naveli i da advokati ubrzano rade na raskidu ugovora između Raikonena i Ferarija, pošto Fincu 2010. godine ističe ugovor sa italijanskom ekipom.

"Ne želimo dugo da čekamo. Kada se srede stvari obavestićemo javnost. Možda ćemo vest objaviti u Japanu, ali to je još neizvesno", rekao je jedan od direktora Ferarija Stefano Domenikali.

Pogledajte još