Tragedija u Bačkom Jarku: Supruga biznismena odustala od leta u poslednjem trenutku

Glavni razlog rušenja aviona u Bačkom Jarku, kada su u subotu poginuli biznismen Tomislav Đorđević i njegov prijatelj Bojan Joksimović, gotovo sigurno je greška pilota.

- Greška je pilota ako dovede avion u suviše sporo letenje. Zaokret može biti posebno opasan jer se unutrašnje krilo u zaokretu kreće još sporije, tako da dolazi do “sloma” uzgona i prevrtanja, što je na manjim visinama, po pravilu, fatalno jer ne postoji mogućnost za ispravljanje greške - komentar je dugogodišnjeg profesionalnog pilota o ovoj nesreći.

Avion kojim je upravljao Đorđević pao je neposredno nakon uzletanja i survao se u kukuruzište. Prilikom pada letelica se zapalila, a oba muškarca su preminula na licu mesta. Tragediji su prisustvovali brojni Đorđevićevi poslovni saradnici, koji su u šoku posmatrali nesreću.

Tuga u porodici mladog pilota
Druga žrtva avionske nesreće na aerodromu u Bačkom Jarku je inženjer Bojan Joksimović (28) iz Beograda. Njegovo telo juče je u Novom Sadu identifikovao otac Nebojša.

U porodičnoj kući Joksimovića u Ravaničkoj ulici 30 juče je vladao muk. Na vratima se pojavila samo sredovečna žena koja je rekla da su Bojanovi roditelji u teškom stanju i da su pod sedativima.

Joksimovići imaju privatno preduzeće „Uniwab” koje je zastupnik poznatih svetskih firmi u oblasti građevinskih mašina i materijala, komunalnih mašina i mašina za reciklažu.

Tomislav Đorđević je u žižu javnosti dospeo 2010. godine, kada je, zajedno sa još pet osoba i kćerkom Dubravkom, uhapšen zbog sumnje da su protivzakonito preprodavali imovinu Ribarskog gazdinstva iz Beograda. Oni su tada osumnjičeni da su tako oštetili budžet za oko 2,5 miliona evra. Đorđević ušao je u privatni biznis još početkom osamdesetih godina prošlog veka. Bio je i osnivač Meridijan banke, a jedno vreme je ulagao u hotelijerstvo. Za sobom je ostavio suprugu, dve kćerke i unučiće.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, u avionu je sa Đorđevićem trebalo da se nađe i njegova supruga, ali je srećom odustala. U porodičnoj kući Đorđevića u Bukovcu, u Ulici 22. avgusta, juče se okupila najuža porodica. Niko od prisutnih, uključujući i njegove dve kćerke, nije želeo da daje izjave za medije.

Za Tomislava Đorđevića kažu da je bio vešt pilot, ali da u poslednje vreme nije često leteo.
Bojan Joksimović je bio je direktor projekta, a njegov otac Nebojša je generalni menadžer privatnog preduzeća „Uniwab“.
- Svi smo još u šoku i ne znam ni šta bismo vam rekli - prokomentarisao je stariji čovek ispred porodične kuće.

Gazda kojeg su svi voleli
U šoku su i zaposleni u Đorđevićevoj firmi DTD „Ribarstvo“.
- Ovo je jedno od retkih preduzeća u kome su radnici obezbeđeni, primaju platu na vreme i vodi se računa o njima. Svašta se pisalo o Tomislavu, ali verujem da su to bili samo pokušaji diskreditacije jednog uspešnog čoveka. Ne znam kako će ova tragedija uticati na posao, ali smo izgubili izuzetnog čoveka - kaže B.P, dugogodišnji radnik ove firme.

Sahrana u Bačkom Jarku
Prema njegovoj želji, Tomislav Đorđević će biti sahranjen u Bačkom Jarku, upravo u mestu gde je i nastradao. Sahrana će biti održana sutra u 14:30 sati.

Izvor: Blic

Pogledajte još