Skan: DS vodi ispred SRS-a i DSS-a

NOVI SAD, 4. januara 2007. (Beta) - Ako bi izbori bili sada, najviše glasova bi dobila Demokratska stranka koju podržava 23,5 odsto birača, rezultat je najnovije ankete agencije "Skan" (Scan).

Listu Srpske radikalne stranke podržalo bi 18,3 odsto ispitanika, a koaliciju Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije 12,9 odsto, dok bi koalicija LDP-LSV-GSS-SDU dobila poverenje 4,9 odsto anketiranih.

Istraživanje je pokazalo da bi, u slučaju da sve stranke samostalno izađu na izbore, 22,5 odsto ispitanika glasalo za DS, a 18,4 odsto za SRS. U tom slučaju DSS bi podržalo 9,8 odsto anketiranih, a 4,7 odsto G17 plus.

U ovom trenutku više od polovine građana Srbije izašlo bi na izbore, pokazalo je istraživanje.

Da se izbori sada održavaju, 54,4 odsto ispitanika bi sigurno izašlo na izbore, što je šest odsto više nego krajem novembra 2006.

Od onih koji bi izašli na izbore, za DS bi glasalo 31 odsto, za SRS 27,2 odsto, dok bi za koaliciju DSS-NS glasalo 15,8 odsto, a za G17 plus njih 6,3 odsto.

Cenzus bi prešli i koalicija LDP-LSV-GSS-SDU i Socijalistička partija Srbije za koje bi glasalo po 5,1 odsto anketiranih.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.